30 липня у місті діятимуть інформаційно-консультативні пункти з питань протидії торгівлі людьми

Наступного тижня у Вінниці відбудуться заходи до Всесвітнього дня з протидії торгівлі людьми. У інформаційно-консультативних пунктах на центральному ринку та залізничному вокзалі  бажаючим надаватимуть необхідну інформацію. Планується й акція з використанням інсталяцій «Невидимі».

До Всесвітнього дня протидії торгівлі людьми Мінсоцполітики третій рік поспіль проводить загальнонаціональну інформаційну кампанію. 30 липня інформаційні акції пройдуть по всій Україні. Серед основних локацій — залізничні вокзали та кінотеатри.

У Вінниці за співпраці  міської ради та  обласної  і  районної державних адміністрацій, та партнерів, які працюють у сфері протидії торгівлі людьми, заплановано провести ряд заходів. 

У кінотеатрі «Родина» о 16:00 розпочнеться  безкоштовний перегляд документального фільму «Жінка в полоні». Кількість місць обмежена, тому потрібно попередньо зареєструватись за номером телефону 50-86-89.

Інформаційно-консультативні пункти з питань протидії торгівлі людьми: «Були в рабстві? Звернись! Отримай допомогу!» діятимуть з 10:00  до 13:00  на центральному ринку (біля головного входу) та на залізничному вокзалі. Також на цих двох об’єктах проведуть інформаційно-просвітницьку акцію з використанням інсталяцій «Невидимі».

Довідка

У 2013 році Генеральна Асамблея Організації Об’єднаних Націй проголосила 30 липня Всесвітнім днем протидії торгівлі людьми, зазначивши, що в цей день необхідно підвищувати рівень поінформованості громадян стосовно глобальної проблеми торгівлі людьми і привертати увагу до важкого становища жінок, чоловіків і дітей, які стали жертвами цього злочину, а також заохочувати людей активно допомагати постраждалим і протидіяти торгівлі людьми.

Протягом 2012-2019 років у Вінницькій області встановлено статус особи, яка постраждала від торгівлі людьми, 64 особам, з них 27 – у Вінниці.

Національна гаряча лінія з питань протидії торгівлі людьми та консультування мігрантів 

527 безкоштовні дзвінки з мобільних телефонів в Україні

0-800-505-501 безкоштовні дзвінки зі стаціонарних телефонів в Україні 

Графік роботи гарячої лінії: понеділок-неділя з 8.00 до 20.00


Теги: торгівля

Переглядів: 3941
Поширень: 1

Останні новини