31 липня – граничний день сплати податкового зобов’язання

ГУ ДФС у Вінницькій області нагадує, що відповідно до норм Податкового кодексу України, 31 липня 2019 року – граничний день сплати громадянами податку на доходи фізичних осіб та військового збору, нарахованого за поданими деклараціями про майновий стан і доходи..

Відповідно, починаючи з 01 серпня поточного року, ті хто не зробить це вчасно наражає себе на фінансову відповідальність за несплату узгодженої суми грошового зобов’язання. Такі платник податків будуть притягуватись до відповідальності у вигляді штрафу:

при затримці до 30 календарних днів включно, наступних за останнім днем строку сплати суми грошового зобов’язання, у розмірі 10 відсотків погашеної суми податкового боргу; при затримці більше 30 календарних днів, наступних за останнім днем строку сплати суми грошового зобов'язання, у розмірі 20 відсотків погашеної суми податкового боргу.

Крім того, після спливу 90 календарних днів, наступних за останнім днем граничного строку сплати податкового зобов’язання, на суми такого зобов’язання ще й нараховуватиметься пеня.



Переглядів: 1947
Поширень: 0

Останні новини