За сім місяців платники Вінниччини віддали українській армії 303,5 мільйони гривень

За січень-липень 2019 року платники податків Вінниччини перерахували до держбюджету 303 млн 515,0 тис. грн військового збору. За словами начальника ГУ ДФС у Вінницькій області Руслана Осмоловського зазначений результат на 15,2 млн грн перевищує індикативний показник. У той же час, проти аналогічного періоду минулого року сплата військового збору зросла майже на 50,3 млн грн.

Посадовець додає, що відповідно до законодавства військовий збір у повному обсязі спрямовується до доходів державного бюджету.

Наразі платниками військового збору є фізичні особи-резиденти, які отримують доходи як в Україні, так і за її межами, фізичні особи-нерезиденти, які отримують доходи в Україні, а також податкові агенти. Ставка військового збору становить 1,5% від об’єкта оподаткування. До об’єкта оподаткування військовим збором, окрім заробітної плати, інших заохочувальних та компенсаційних виплат або інших виплат і винагород, які нараховуються чи виплачуються платнику у зв’язку з трудовими відносинами та за цивільно-правовими договорами, відносяться і ряд інших. Зокрема – це орендна плата, виграші в державній або недержавній грошовій лотереї, купівля-продаж рухомого і нерухомого майна, виплата дивідендів, переоформлення спадщини тощо.



Переглядів: 1920
Поширень: 0

Останні новини