День незалежності України Вінниччина традиційно відзначатиме урочисто, змістовно та цікаво

24 серпня 2019 року Україна відзначатиме вже 28-у річницю своєї незалежності. Для Вінниччини День незалежності України - свято надзвичайно вагоме та багате на події, тому традиційно планується велика кількість заходів для всіх жителів області - від малечі до людей поважного віку.

Розпочнеться святкування о 8:30 у всіх храмах області із Молебну за Україну, а вже о 9:30  в обласному центрі відбудеться покладання квітів до Меморіалу Слави та пам’ятного знаку Небесній сотні і загиблим Героям АТО.

Як  і щороку в цей день, із 12:00 год. на Майдані Незалежності проходитиме фестиваль сучасного українського мистецтва «Подільська пектораль».

Тут буде презентовано виставки декоративно-прикладного та ужиткового мистецтва від провідних майстрів Вінниччини. В рамках проведення фестивалю відбудеться XXII регіональний пленер гончарів,  тематична виставка Центру історії Вінниці  під назвою «Щоденний запис кінного походу: студентський рух напередодні незалежності», виставка-інтерактив сучасного етно-одягу від Valentina Kilar, фото-виставка Лідії Бойко «Деміурги: орнаменти душ» (гончарство, писанкарство, вишивка, вироби зі скла) тощо.

 На головній сцені міста Вінниці, що біля міської ради, о 15:00 год. відбудеться святковий концерт «Оберіг України!», під час якого свою творчість даруватимуть вінничанам кращі фольклорні колективи, а також гурти «Sunrise» та «Декорум», вихованці муніципальної майстерні «Зоряна мрія» Палацу мистецтв «Зоря», народні колективи «Барвінок», «Радість», зразкові ансамблі танцю «Квіти Поділля», «Подоляночка», «Академія національних традицій», Академічний міський камерний хор «Вінниця» та естрадно-духового оркестру «ВінБенд». Концерт триватиме до 22:00.

Вечірня програма святкування продовжиться о 20:30 год. на Європейській площі, де  буде демонструватись український історичний фільм «Гетьманські клейноди» в рамках проекту «Кінодворик».

Програма свята насичена та цікавою! Запрошуємо усіх жителів області та м.Вінниці  взяти участь у святкових заходах з нагоди відзначення Дня Державного Прапора та Дня Незалежності України.



Переглядів: 3220
Поширень: 0

Останні новини