Шість вбиралень для песиків – приїхали до Вінниці

У Вінниці шукають місця для встановлення станцій, де власники зможуть викинути продукти собачої діяльності. Їх вже привезли до Вінниці.

Появу «вбиралень» для чотирилапих активні вінничани ініціювали ще навесні. Проєкт «Чисте місто – чисте сумління», юних вінницьких екоактивісток, переміг на аукціоні проектів від Фонду Громади «Подільська Громада». Втілити в життя дитячу ініціативу допомогла вінничанка Ірина Баранович.

«Ця ідея мене не покидала з того моменту, як у мене дома з'явилась «песя». Я розумію, що прибирати за своїм улюбленцем потрібно. І вирішила реалізувати встановлення собачих станцій й у рідному місті. Почала я з конкурсу «Бюджету громадських ініціатив»: написала проєкт, але, на жаль, ми не отримали левової частини голосів. На цьому не здались. Моя донечка із подругами – ще ті «собачі мами», тож, що таке «сюрпризи» в тебе на підошві – знають добре. Разом із дівчатками ми придумали проєкт та виграли із ним на аукціон проєкт, де за наші вбиральні проголосували грошима», - розповідає Ірина.

За виграні кошти – замовили довгоочікувані станції прибирання за собаками. Це урни, в які господарі викидатимуть прибрані за своїми чотирилапими екскременти.

Тепер, коли нарешті вони вже приїхали до Вінниці, шукають місця для спорудження, каже Ірина. «Із районами вже визначились. З вересня станції прибирання за собаками будуть функціонувати у парку Дружби народів, на алеї Космонавтів, у парку Горького та на оновленій Замостянській. Наразі думаємо, де саме будуть точки. Маємо надію та віримо у те, що ті люди, які ще не прибирають за своїм улюбленцем, обов'язково стане це робити, тому як тепер у них з'явиться така можливість. Наша головна мета - привчити власників до цивілізованого вигулу собак, адже планета у нас одна», - додає Ірина.

Господар тварини може дістати з конструкції спеціальний біопакет (розкладаються до 3 років). А коли його собака зробив «свою справу», вставити в нього руку, захопити відходи, вивернути пакет, зав’язати й викинути в смітник «собачої вбиральні». 



Переглядів: 4876
Поширень: 0

Останні новини