За 5 років Вінницька митниця видала майже 14 тисяч сертифікатів на експорт українських товарів до Європи

З моменту підписання Угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом, вінницькі підприємці активніше почали виходити на європейський ринок.

Так, Вінницькою митницею за 7 місяців цього року для підтвердження українського походження товарів було видано 3144 сертифікатів EUR.1 на експорт товарів до країн Європейського Союзу, Європейської асоціації вільної торгівлі та Чорногорії.

Ця цифра майже на 1 тисячу перевищує минулорічний показник, що говорить про зростання експортних операцій вінницьких підприємств.

Найбільше сертифікатів оформлено до Польщі, Німеччини, Австрії, Нідерландів. Серед інших країн-партнерів: Литва, Румунія, Італія, Чеська Республіка, Швеція, Франція. Переважно вінницькі виробники експортували заморожені тушки та частини курчат, соєву та соняшникову олії, жир тваринного походження, яблучний сік і макуху.

Загалом, з 2014 року митниця видала вже 13 979 сертифікатів EUR.1. Статус уповноваженого (схваленого) експортера присвоєно 12 суб’єктам ЗЕД області.

Нагадуємо експортерам, що з приводу видачі сертифікатів форми EUR.1 можна отримати консультацію на Вінницькій митниці за номером телефону 66-96- 32.
 



Переглядів: 2060
Поширень: 0

Останні новини