На Вінниччині, за втручання прокуратури, навчальному закладу повернуто земельну ділянку вартістю 1 млн 784 тис. грн

У квітні поточного року Немирівською місцевою прокуратурою Вінницької області заявлено господарський позов в інтересах держави в особі ГУ Держгеокадастру у Вінницькій області та комунального закладу "Новоселівська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів Немирівської районної ради Вінницької області" про визнання недійсним договору виробництва сільськогосподарської продукції від 02.10.2017, укладеного між навчальним закладом та Товариством з обмеженою відповідальнісгрошітю "Немирівський комбінат хлібопродуктів" та повернення земельної ділянки.

Місцевою прокуратурою встановлено, що укладений договір про спільну діяльність передбачав виробництво ТОВ сільськогосподарської продукції, отримання прибутків від обробки землі та сплату навчальному закладу коштів в розмірі, який є нижчим середньоринкового.

Навчальним закладом фактично передано в оренду земельну ділянку з порушенням законодавства та без погодження з Немирівською районною радою, яка є органом управління майном.

Рішенням Господарського суду Вінницької області позов прокуратури задоволено.  Рішення виконано повністю. Повернуто навчальному закладу земельну ділянку площею 62,226 га вартістю 1 млн 784 тис. грн.



Переглядів: 2065
Поширень: 0

Останні новини