Дитяче велоралі у Вінниці зібрало більше сотні гонщиків

На велосипедах, самокатах та велобігах – до перемоги. Найменші вінницькі водії змагались за звання найспритнішого.

Суботнього ранку до Лісопарку з’їхались понад 120 учасників «Шалених велоперегонів».

Найменшим – ледь виповнилось 3, найстаршим – 15. За умовами цьогорічного велоралі, кожен озброєний шоломом, а деякі ще й в наколінниках та захисті на лікті.

Загалом у велогонці взяли участь понад сотню учасників. На заїзди суперників розділили за віковими категоріями, для кожної була окрема траса.

«Ми розділили змагання на дві зони, аби пришвидшити самі змагання і нагородження. Зовсім маленькі учасники, від 3 до 5 років — їхали 100-метрівку, до 7 – 150 метрів, а діти від 7 років - 300 метрів. Кожна траса була розділена смугою, і на фініші учасників чекали наші судді, вони й фіксували: хто приїхав швидше», -розповідає організатор змагань Дмитро Мира.

Окремо змагались і хлопчики, і дівчатка.

«Я переміг на гонках, хоча сам не зрозумів як так вийшло, адже спочатку я відставав від іншого хлопчика, а потім так почав швидко-швидко крутити педалі та приїхав перший. Я такий був щасливий, аж не можу», - ділиться враженнями 6-и річний Максимко.

Батьки не стримували емоцій, всіляко підтримуючи своїх чемпіонів: стрибали, вигукували слова підтримки та навіть бігли за малечею.

Матуся одразу двох учасників велогонки Наталя Голубенко каже: такі змагання згуртовують сім’ю, дають можливість пережити спільні позивні емоції.

«Сьогодні я привела трьох своїх діток. Найстарша – донечка Карина. Вона вже має досвід, адже вдруге бере участь. З неї приклад взяв і менший син – саме став нагоді самокат. Оскільки ми позиціонуємо себе як спортивна родина, найменшого синочка, якому 9 місяців, також взяли з собою, щоправда, він поки що у групі підтримки», - додає Наталя.

«Це такий адреналін, коли ти дістаєшся до фінішу, хочеться знову повторити це. Мені дуже подобається їздити на велосипеді, я часто знаходжу можливість поганяти на природі. Змагалась не заради перемоги, але отримувати призи завжди приємно»,- каже 14-ти річна учасниця змагань Карина.

Усіх учасників нагородили дипломами, заохочувальними призами, а ті, хто зайняв призові місця — отримали ще й медалі.




Переглядів: 2516
Поширень: 0

Останні новини