Близько 400 юнаків та дівчат стали студентами Вінницького гуманітарно-педагогічного коледжу

Сьогодні, 2 вересня, близько 400 юнаків та дівчат вперше переступили поріг Вінницького гуманітарно-педагогічного коледжу, пройшовши урочисту посвяту у студенти.

На площі біля навчального закладу зібралися викладачі та вихованці коледжу, батьки, учасники бойових дій на Сході України, представники духовенства та громадськості.

Вітаючи колектив та студентів коледжу з новим навчальним роком, голова Вінницької ОДА Валерій Коровій зазначив: «Сьогодні першокурсники розпочинають нову сторінку в історії навчального закладу. Для нас принципово важливо зробити все необхідне для того, щоб реформа Нової української школи була зміцнена підготовкою висококваліфікованих кадрів. Насправді сьогодні відбуваються дуже важливі події, адже Україна переживає непрості часи. Хотів би попросити вас цінувати ті здобутки, яких вдалося досягти зусиллями великої кількості людей, а особливо військових, які на Сході України боронять наше з вами мирне життя. Ви повинні передати прийдешнім поколінням ті знання та цінності, які у нас є. Освіта – це те, що надає велике натхнення».

Під час заходу голова обласної державної адміністрації побажав присутнім міцного здоров'я, особистих здобутків та мирного неба.

Звертаючись до присутніх з вітальним словом, директор Вінницького гуманітарно-педагогічного коледжу Костянтин Войцехівський зауважив: «Безумовно, у цей день ми звертаємо увагу саме на тих, хто вперше переступить поріг нашого навчального закладу. Ми успішно провели вступну кампанію та зарахували близько 400 студентів коледжу і учнів обласного ліцею-інтернату. Це та когорта, яка у перспективі буде продовжувати славні традиції, які має наш освітній заклад. Говорячи  сьогодні про першокурсників, я маю згадати і про тих, хто залишив стіни педагогічного коледжу. 2019 рік став для нас знаковим, адже ВГПК став першим в області та в Україні навчальним закладом, який повністю імплементував основні положення Закону України «Про вищу освіту». Так, було створено кафедри і факультети, тож ми розпочали підготовку бакалаврів. Рішенням 37 сесії VII скликання Вінницької обласної Ради від 5 березня, коледжу надано статус закладу вищої освіти».

Під час промови Костянтин Войцехівський також висловив подяку керівництву області за підтримку, а також поінформував про діяльність навчального закладу. За його словами, між ВГПК та Вінницькою обласною ДЮСШ з футболу Блохіна та Бєланова укладено угоду про співпрацю, тож на сьогодні до навчального закладу зараховано спортсменів збірної команди з футболу.

Голова Вінницької обласної організації Профспілки працівників освіти і науки Сергій Пугачов, вітаючи колектив та студентів освітнього закладу з початком нового навчального року, побажав присутнім міцного здоров'я та миру.

В урочистому заході також взяв участь голова Всеукраїнської спілки учасників бойових дій в АТО «Побратими України» у Вінницькій області, воїн АТО, кіборг Роман Смішний, який більше 30 днів обороняв Донецький аеропорт. Під час зустрічі герой передав вітання молоді та усім присутнім від побратимів, які перебувають на Сході України, захищаючи незалежність та суверенітет держави. Побажавши мирного неба, здоров'я та успіхів у навчанні, Роман Смішний також звернувся до студентів із проханням від воїнів: «Дорогі студенти, любіть рідну землю, по якій ви ходите! Поважайте своїх викладачів, які передають вам знання і навички, що знадобляться вам у житті. Любіть своїх батьків!»

Під час урочистого заходу хвилиною мовчання та покладанням квітів до Дерева пам’яті Тарасу Сичу присутні вшанували пам'ять захисників України, які загинули у боротьбі за її незалежність.




Переглядів: 6434
Поширень: 7

Останні новини