У Вінниці за підозрою у катуванні дітей та розповсюдженні дитячої порнографії затримали батька двох малолітніх дітей

5 вересня у Вінниці працівники Управління боротьби зі злочинами, пов’язаними з торгівлею людьми ГУНП у Вінницькій області затримали 32-ріного вінничанина, який підозрюється у катуванні своїх дітей та розповсюдженні порнографічних матеріалів з неповнолітніми. Для затримання правопорушника залучалися бійці КОРДу.  

Підозрюваний – 32-річний житель м. Вінниці, у якого на вихованні перебувають двоє всиновлених дітей: 3-річна дівчинка та 5-річний хлопчик. Це діти його колишньої дружини, яка у 2017 році судом була позбавлена батьківських прав.

Як розповів начальник Головного управління Національної поліції у Вінницькій області Юрій Педос, за зібраною поліцейськими інформацією, чоловік у групах в мобільних додатках розповсюджує фото та відео матеріали, що містять дитячу порнографію. Під час проведення санкціонованого обшуку у квартирі підозрюваного слідчі вилучили електронні носії інформації. В ході досудового розслідування буде встановлено походження матеріалів, що містять дитячу порнографію та дітей, зображених на них.  

Також було встановлено, діти не доглянуті належним чином, проживають в антисанітарних умовах, сплять на підлозі на матраці. У вихованні чоловік застосовує до малолітніх дітей фізичне насильство.     

Слідчим управлінням обласного главку поліції розпочаті кримінальні провадження за ч. 4 ст. 301 ККУ (ввезення, виготовлення, збут і розповсюдження порнографічних предметів) та ч.2 ст. 127 ККУ (катування).

Підозрюваний затриманий у процесуальному порядку. Наразі вирішується питання про оголошення йому про підозру та обранні міри запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою без права застави. Чоловікові загрожує до 10 років ув’язнення.

Триває досудове розслідування.  

Діти наразі перебувають в дитячих закладах. З ними працюють психологи.



Переглядів: 3802
Поширень: 2

Останні новини