Аудитори Вінниччини забезпечили відшкодування втрат на суму понад 24,7 млн грн протягом січня - липня 2019 року

За результатами проведених заходів державного фінансового контролюсфахівці Управління Північного офісу Держаудитслужби у Вінницькій області впродовж січня - липня 2019 року виявили втрат фінансових і матеріальних ресурсів на загальну суму понад 24,7 млн грн.

До правоохоронних органів передано матеріали 29 ревізій, за результатами розгляду яких розпочато 15 досудових розслідувань. Повідомлення про підозру у вчиненні кримінального правопорушення вручено 26 службовим особам.

Крім того, проведеними 11 державними фінансовими аудитами встановлено фактів неефективних управлінських рішень, що призвели (можуть призвести) до втрат фінансових і матеріальних ресурсів на суму понад 218,4 млн грн.

За допущені фінансові порушення, порушення бюджетного законодавства та законодавства про закупівлі  113 посадових осіб притягнуто до адміністративної відповідальності, 19 – до дисциплінарної та матеріальної, 4 посадові особи звільнено із посад.

У 50 випадках до установ та організацій, під час ревізій яких виявлені порушення бюджетного законодавства, застосовано фінансові санкції у вигляді попередження про неналежне виконання бюджетного законодавства, призупинення бюджетних асигнувань, зупинення операцій із бюджетними коштами, зменшення бюджетних призначень та прийняття вимог   про повернення використаних не за цільовим призначенням суми субвенції.

За результатами проведених заходів державного фінансового контролю керівники місцевих органів влади, підприємств, установ та організацій прийняли  151 управлінське рішення.

Для запобігання та протидії легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, до Державної служби фінансового моніторингу України  надіслано інформацію про виявлені фінансові операції, що підлягають фінансовому моніторингу, на суму  понад 68,1 млн грн.

Повідомляємо, що зателефонувавши на «телефон довіри», який функціонує щодня, крім вихідних та святкових днів, з 09.00 до 18.00, а в п’ятницю з 09.00 до 16.45, кожен громадянин може повідомити про факти незаконного використання посадовими особами підприємств, установ та організацій бюджетних коштів. («Телефони довіри»: (044) 484-69-45 – апарат Північного офісу Держаудитслужби, (0432) 66-28-96 – Управління Північного офісу Держаудитслужби у Вінницькій області).

Крім того, в управлінні за номером (0432) 66-14-56 діє пряма «антикорупційна лінія», за якою можна повідомити про випадки зловживання посадовими особами Управління Північного офісу Держаудитслужби у Вінницькій області службовим становищем. 



Переглядів: 2266
Поширень: 0

Останні новини