Вінницькі аудитори протягом січня - серпня 2019 року забезпечили відшкодування втрат на суму понад 27,3 млн грн

За результатами проведених ревізій фахівці Управління Північного офісу Держаудитслужби у Вінницькій області впродовж січня-серпня 2019 року забезпечили усунення виявлених втрат фінансових і матеріальних ресурсів на понад 27,3 млн грн.

До правоохоронних органів передано матеріали 42 ревізій, за результатами розгляду яких розпочато  19 досудових розслідувань та вручено 27 письмових повідомлень про підозру у вчиненні кримінального правопорушення.

Крім того, проведеними 12 державними фінансовими аудитами встановлено фактів неефективних управлінських рішень, що призвели (можуть призвести) до втрат фінансових і матеріальних ресурсів на суму більше ніж 262,5 млн грн.

За результатами моніторингу 294 процедур закупівель забезпечено попередження порушень у сфері публічних закупівель шляхом відміни 95 торгів очікуваною вартістю понад 191,9 млн грн та розірвання 49 укладених договорів на майже  23,9 млн грн.

За допущені фінансові порушення, порушення бюджетного законодавства та законодавства про закупівлі до адміністративної відповідальності притягнуто 136 посадових осіб, ще 19 – дисциплінарної та матеріальної.

У 56 випадках до установ та організацій, під час ревізій яких виявлені порушення бюджетного законодавства, застосовані фінансові санкції у вигляді попередження пор неналежне виконання бюджетного законодавства, призупинення бюджетних асигнувань, зупинення операцій із бюджетними коштами, зменшення бюджетних призначень та прийняття вимог про повернення використаних не за цільовим призначенням сум субвенцій.

За результатами заходів державного фінансового контролю керівники місцевих органів влади, підприємств, установ та організацій прийняли 160 управлінських рішень.

Для запобігання та протидії легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, до Державної служби фінансового моніторингу України  надіслано відомості про фінансові операції, що підлягають фінансовому моніторингу, на загальну суму  понад 72,2 млн грн.

Повідомляємо, що зателефонувавши на «телефон довіри», який функціонує щодня, крім вихідних та святкових днів, з 09.00 до 18.00, а в п’ятницю з 09.00 до 16.45, кожен громадянин може повідомити про факти незаконного використання посадовими особами підприємств, установ та організацій бюджетних коштів. («Телефони довіри»: (044) 484-69-45 – апарат Північного офісу Держаудитслужби, (0432) 66-28-96 – Управління Північного офісу Держаудитслужби у Вінницькій області).

Крім того, в управлінні за номером (0432) 66-14-56 діє пряма «антикорупційна лінія», за якою можна повідомити про випадки зловживання посадовими особами Управління Північного офісу Держаудитслужби у Вінницькій області службовим становищем.
 



Переглядів: 1691
Поширень: 0

Останні новини