Працівники "Вінницяміськтеплоенерго" вже реконструювали більше кілометра тепломереж

КП ВМР «Вінницяміськтеплоенерго» завершило опалювальний сезон 2017-2018 рр. ще 6 квітня. І з того часу теплопостачальне підприємство веде активну підготовку до нового опалювального періоду. У цей час обсяг роботи на підприємстві не зменшується, навпаки – збільшується. Адже від якісної підготовки в міжопалювальний період залежить успішне проходження наступного опалювального сезону.

У міжопалювальний період підприємство здійснює ремонт обладнання  котелень, центральних теплових пунктів, теплових камер, індивідуальних теплових пунктів, теплових мереж, мереж гарячого водопостачання. Згідно з комплексним планом теплопостачальне підприємство здійснює обсяги по заміні теплових мереж та обладнання котелень.  

Так, зокрема, заплановано реконструкцію теплових мереж по вулицях: Янгеля, Артинова, Хлібна, А.Первозванного, Привокзальна, Зулінського, Михайличенка загальною протяжністю близько 2 км.  

Станом на кінець липня реконструйовано теплові мережі протяжністю 1,01 км по вул. Зулінського, Привокзальна, Михайличенка, тривають роботи по вулиці Артинова.

Згідно з графіком відремонтовано близько 30 котелень, понад 58 центральних теплових пунктів, близько 160 індивідуальних теплових пунктів, проводяться гідравлічні випробування 159 км теплових мереж для виявлення та своєчасної ліквідації поривів.

Наголошуємо на тому, що для виконання деяких робіт проводиться тимчасове призупинення послуги з централізованого гарячого водопостачання у будинках споживачів. Без відключень проводити роботи неможливо. Тривалість відключень залежить від масштабу роботи. Якщо проводиться ремонт індивідуальних теплових пунктів (ІТП), це може бути від одного до кількох днів. Якщо говорити про зупинку на ремонт центральних теплових пунктів(ЦТП) і котелень, ремонт може тривати понад два тижні. Найдовше часу по роботі займає заміна тепломереж. Всі роботи виконуються згідно із затвердженим графіком. Можливі відхилення від графіку лише за певних технічних причин. Якщо й виникають певні відхилення, продовження терміну виконання робіт  погоджується з Вінницькою міською радою.

Звертаємося до споживачів, щоб вони ставилися з розумінням до тимчасових відключень гарячого водопостачання у будинках. Це не наша забаганка, ми це робимо заради вашої ж користі, щоб успішно розпочати новий опалювальний період, щоб мінімізувати ймовірність аварійних ситуацій та відключень у холодну пору року. І головне - щоб в опалювальний період у помешканнях вінничан було затишно і комфортно. Інформацію щодо проведення планових робіт ми постійно розміщуємо на офіційному сайті http://vmte.vn.ua/index.html та на  сторінці у фейсбук. Інформація постійно оновлюється.

Також наголошуємо на тому, що міжопалювальний період – це вдали й час для перевірки внутрішньобудинкових систем. Це зона відповідальності  житлово-експлуатуючих організацій (ЖЕКи, ЖЕО, ОСББ).

Підприємство дещо занепокоєне станом внутрішньобудинкових систем на сьогодні. Варто розуміти, що цілий комплекс робіт: налагодження мереж, перевірка запірної арматури, обладнання, яке розміщене в межах будинку – необхідно виконати  при підготовці до опалювального періоду. Лише у тому випадку, коли налагоджена внутрішньобудинкова система, і зовнішні теплові мережі, - опалювальний сезон буде успішним.  

Тож звертайтеся до житлово-експлуатуючих організацій, щоб вони перевірили стан внутрішньобудинкових систем, якщо необхідно  - провели ремонтні роботи.



Переглядів: 4157
Поширень: 0

Останні новини