Вінницькі аудитори виявили фінансових порушень на суму понад 580 тис. грн у Чечельницькій селищній раді

Фахівці Управління Північного офісу Держаудитслужби у Вінницькій області провели ревізію селищного бюджету, фінансово-господарської діяльності Чечельницької селищної ради (далі – Рада) починаючи з 2015 року, і виявили фінансових порушень на загальну суму понад 580 тис. грн.

Зокрема, через завищення підрядними організаціями вартості та об’ємів підрядних робіт Радою зайво перераховано останнім 398 тис. грн.

Крім того, інспектори встановили, що майже 150 тис. грн коштів місцевого бюджету, виділених рішеннями Ради одному з комунальних підприємств на придбання основних засобів, всупереч цільовому призначенню використані на оплату електроенергії, паливно-мастильних матеріалів, сплату податків тощо.

Серед іншого, 11 орендарями не зареєстровано правоустановчі документи на користування земельними ділянками несільськогосподарського призначення на території Ради, через що органом місцевого самоврядування втрачено можливість отримати близько 280 тис. грн доходів у формі земельного податку. Завдяки вжитим під час ревізії заходам забезпечено усунення виявлених порушень на загальну суму понад 420 тис. грн. Голові Ради надіслано вимогу щодо усунення залишку виявлених порушень
та недопущення їх надалі. За недотримання вимог законодавства з фінансових питань 4 посадових осіб притягнуто до адміністративної відповідальності. За допущені порушення бюджетного законодавства орган місцевого самоврядування попереджено про його неналежне виконання. Матеріали ревізії передано на розгляд до Чечельницького відділення поліції Бершадського відділу поліції ГУ НП України у Вінницькій області.

Повідомляємо, що зателефонувавши на «телефон довіри», який функціонує щодня, крім вихідних та святкових днів, з 09.00 до 18.00, а в п’ятницю з 09.00 до 16.45, кожен громадянин може повідомити про факти незаконного використання посадовими особами підприємств, установ та організацій бюджетних коштів. («Телефони довіри»: (044) 484-69-45 – апарат Північного офісу Держаудитслужби, (0432) 66-28-96 – Управління Північного офісу Держаудитслужби у Вінницькій області).

Крім того, в управлінні за номером (0432) 66-14-56 діє пряма «антикорупційна лінія», за якою можна повідомити про випадки зловживання посадовими особами Управління Північного офісу Держаудитслужби у Вінницькій області службовим становищем.
 



Переглядів: 3794
Поширень: 14

Останні новини