5-кілограмовий бургер замість шашлику. Творчо-кулінарні батли посеред лісу влаштували юні вінничани

До лісу, замість уроків, прийшли сьогодні учні та вчителі ЗОШ 3. Так, усією великою родиною, вже три десятиліття відзначають День здоров'я. 

"Наші діти, батьки та вчителі цілісінький день проводять на природі.  Оскільки цей день присвячений здоровому способу життя, ми готуємо різноманітні міні-чемпіонати, на яких діти змагаються у різних видах спорту. Вони тягають канат, ганяють м'яч та пробують свої сили у волейболі. А добре наганявшись, приступають до наступного етапу змагань: творчо-кулінарних батлів", - розповідає директор школи Надія Лепко

Щороку для всіх класів організатори "походу" задають тему лісового меню.  "Наприклад: цього дня, мають бути представлені страви лише з гречки, - розповідає педагог-організатор Юлія Дячок, - Тож наші матусі вмикають фантазію та видають просто гречані шедеври: цукерки, тістечка, млинці, котлети, навіть торти із цієї крупи". 

А от цьогоріч дітям дали свободу вибору. Тож кожен клас показав свою "родзинку". З самого ранку в Корейському лісі варили борщ на вогнищі, готували кашу з м'ясцем, плов та смажили сосиски. Кожен клас дивував "жюрі" кулінарно-творчого конкурсу своїми стравами.

"Родзинка цього конкурсу у тому, що це не просто дегустація. Кожен клас розповідав про страву, як у рекламі: це театральні постановки, з піснями і танцями. Вони навіть прикрашають локацію в тематику до страви. Дуже колоритні презентації, а ще всі страви - як в ресторані", - каже голова жюрі Надія Лепко. 

Втім, найбільше фурору наробила страва старшокласників. Це величезний бургер, вагою понад 5 кілограм. Допомогти втілити ідею в життя допомогли "класні" мами. 

"Ми одразу схопились за голову: де ж таку булочку взяти, щоб була, як у Макдональдс? Її ми замовили в домашній кондитерці. Вона вийшла один-в-один, як в "Маку", але в 10 разів більше, аж 33 сантиметри! На приготування гамбургера пішло більше кілограма м'яса, стільки ж помидор. Шніцелі смажили невеликі, боялись, щоб одна величезна котлета не розвалилась. А от збирали вже дівчатка. Вони проявили фантазію із соусами", - ділиться рецептом родинного мегабургера  мама Ірина Зінченко

Оскільки ця популярна страва родом з Німеччини, але популярною стала в Америці, тож і презентацію юнаки та дівчата робили у закордонному стилі. А їхній "мегабургер". 

Також, цього дня, діти презентували грузинську кухню, турецьку, і, звісно, українську. 



Переглядів: 4142
Поширень: 6

Останні новини