Завдяки об’єднанню бюджет Іванівської ОТГ зріс у чотири рази

Іванівська сільська  ОТГ господарює 9 місяців і показує гарні результати, тож  медійники зацікавилися досягненнями та секретами успіху громади. Під час прес-туру  вони оглянули інфраструктуру та освітні об’єкти, побували на бюджетоутворюючому підприємстві сільськогосподарського напрямку, завітали  до Гущинецького старостинського округу та на будівництво спортивного комплексу  Іванівської ОТГ,  а також поспілкувались із керівництвом та мешканцями громади.

«Я  підприємець і був скептично налаштований на об’єднання, але зрозумів, що створення ОТГ – добрий крок. До об’єднання наш бюджет складав близько 10 млн грн, сьогодні – 43 млн грн, а бюджет розвитку – 17 млн грн. З вересня ми отримали у комунальну власність 3 школи і два садочки, наповненістю  від 70  до 100%. Наразі до ДНЗ зараховано 210 дітей, але необхідно кількість груп, у зв’язку із чергою. Сьогодні тривають ремонтні роботи у двох школах, на які освоєно 1 млн грн.  До 1 вересня  завершимо укомплектування навчальних класів меблями, а також очікуємо на спонсорську допомогу. Крім того, прийнято рішення зберегти амбулаторію і ФАПи у селах, адже відстань до центру громади становить 15км. Таким чином, медичні працівники забезпечені роботою, а мешканці громади мають можливість отримувати медичну допомогу на місцях.

Громада має кілька бюджетоутворюючих підприємств – серед них швейцарське «Діваріо», яке спеціалізується на виробництві євробрусу для вікон. Незабаром очікуємо на створення 50 нових робочих місць, що сприятиме розвитку підприємництва. Ще одним бюджетоутворюючим підприємством є фермерське господарство «Янівське», завдяки якому маємо змогу розвивати громаду. Ще одним пріоритетним завданням громади є ремонт доріг, адже це складова нашої інвестиційної привабливості. Також маємо багато історичних і культурих пам’яток, цікавих для розвитку туризму», - розповів голова Іванівської ОТГ Михайло Кулик.

В Іванівській ОТГ триває будівництво спорткомплексу і дитячого спортивно-ігрового майданчика. Проектна вартість  об’єкта - 3 млн грн. За словами керівництва громади, 800 тис грн вдалося зекономити завдяки мешканцям, які на волонтерських засадах допомогли на будівництві, а також спонсорам. Незабаром спорткомплекс запрацює, який включає футбольне поле зі спецпокриттям, волейбольний, баскетбольний і тенісний майданчики,  тренажери.  

Цікавою виявилась і подорож до Гущинецького старостинського округу.

«Ми зробили крок до об’єднання і сьогодні маємо позитивні зміни. 15 років дитячий садочок був закритий, на сьогодні ж у закладі 80 дітей, а на черзі ще 45. Площа приміщення становить 650  кв м, тож вирішено віддати все приміщення під ДНЗ, а ФАП, що там знаходиться, розташуємо окремо.  Завдяки участі у  конкурсі проектів обласної ради вже маємо 1,5 км відремонтованого дорожнього покриття. На території громади є  державний навчальний заклад «Гущинецьке вище професійне училище» аграрної сфери на 300 учнів, тож  маємо багато молоді – будемо розвиватись», - зазначив в.о. старости Гущинецького старостинського округу Михайло Довгалюк.

На сьогодні  Іванівська сільська ОТГ має  амбітні плани, зокрема, вирішення питання  щодо водопостачання, розбудови комунального господарства та сортування і переробки сміття, а також відкриття власного ЦНАПу.


Переглядів: 2843
Поширень: 0

Останні новини