Вінничани шаленими оплесками приймали всесвітньовідомих джазових виконавців, які приїхали на джазфест на запрошення С. Моргунова

22 вересня на вінницькому джазовому фестивалі презентували ексклюзивний проект «Jazzy Latin Groove B & W» культові джазмени із Ямайки, Південно-Африканської Республіки та Ізраїлю. Серед зірок – блискучий саксофоніст Алекс Горен, який народився у Вінниці. Його дружина Доріт Горен на прохання Алекса вивчила та заспівала для глядачів дві пісні українською мовою.

Гарячий latin groove від шести зірок першої величини – такий сюрприз чекав вінничан та гостей міста на концерті-закритті ХХІІІ міжнародного джазового фестивалю VINNYTSIA JAZZFEST-2019. 

Фінальний концерт був особливим тому, що став не просто єдиним виступом в Україні, а взагалі – всесвітньою прем’єрою.

«Jazzy Latin Groove B & W» - проект, який був створений спеціально для фестивалю у Вінниці. Глядачі змогли насолодитись шаленою сумішшю колориту одразу трьох країн і одного з найбільш запальних жанрів джазу з латиноамериканськими ритмами, що базується на кубинській популярній танцювальній музиці, включаючи босса-нову і самбу. 

На одній сцені грали легендарні джазові музиканти, які підкорили весь світ. 

На особисте запрошення Сергія Моргунова приїхав король блюзу й r&b Рой Янг із Ямайки, незрівнянна ізраїльська джаз-діва Доріт Горен, культовий барабанщик Гладвін Машоко з Південно-Африканської Республіки, видатний піаніст та композитор Олександр Слуцький, віртуозний контрабасист Валерій Ліпец. Але головним гостем цього вечора став неперевершений саксофоніст Алекс Горен, який народився у Вінниці, а після переїзду до Ізраїлю здобув справжню світову славу.

«Вінничани по праву можуть пишатись джазфестом тому, що це наш вінницький фестиваль. І 23 роки поспіль цей фестиваль є музичною візитівкою нашого міста. Це в першу чергу стало можливим завдяки неймовірній роботі всієї команди фестивалю на чолі з Іриною Френкель. Саме вона є ідейною натхненницею тих джазових свят, які відбуваються 23 роки поспіль в цій залі. В результаті не тільки Вінниця знає про джазфест. Тому щоразу багато представників різних країн беруть участь у нашому фестивалі. І це дійсно дуже приємно. А сьогодні ми були надзвичайно вражені виступами на цій сцені, отримали максимум позитивних емоцій. Тому я хочу подякувати всім музикантам, а особливо нашому земляку Алексу Горену та його чарівній дружині Доріт», - сказав наприкінці концерту міський голова Сергій Моргунов.

Додатково

Сьогодні весь світ знає Алекса Горена, як виняткового ізраїльського джазового саксофоніста, композитора та музичного продюсера. А свій творчий шлях він розпочинав у Вінницькій музичній школі № 1, де у 7 років почав вчитись грі на кларнеті. Коли Алексу було 10 років, родина переїхала на постійне місце проживання до Ізраїлю, де він продовжив навчання у Музичній консерваторії у Акшелоні. На саксофоні почав грати у 13 років. А після того, як батько надіслав запис Алекса до США, отримав безкоштовну стипендію для навчання у штаті Індіана. 

Культовий Рой Янг, який виступав із Реєм Чарльзом, вважається  легендарним королем блюзу та r&b. Попри те, що він народився на Ямайці у бідному селі у хатинці, де не було ні водопроводу, ні електрики, він зумів назавжди вписати своє ім'я в історію музики. Його глибокий і хвилюючий голос, фантастичні авторські композиції, а також r'n'b-версії джазових стандартів улюблені і відомі у всьому світі.




Переглядів: 1949
Поширень: 0

Останні новини