Переможці VIIІ Всеукраїнського конкурсу молодих джазових виконавців отримали солідні премії від Сергія Моргунова

Увосьме у Вінниці у рамках міжнародного джазового фестивалю VINNYTSIA JAZZFEST пройшов VIIІ Всеукраїнський конкурс молодих джазових виконавців.

За одностайним рішенням журі Гран-прі конкурсу та 20 тисяч гривень премії від міського голови Сергія Моргунова та Вінницької міської ради виборов юний піаніст-віртуоз Акім Груй із Києва, який вразив усіх бездоганним виконанням власної транскрипції знаменитого джазового стандарту Дюка Еллінгтона і Хуана Тізола «Caravan», а також власною обробкою української народної пісні «Гаю, гаю, зелен розмаю».

Перемоги у номінації «вокал» та по 16 тисяч гривень здобули вінничанка Анастасія Бабій та киянка Анастасія Прус.

У номінації «інструментальна музика» перемогли піаністи із Києва: у категорії до 15 років - харизматична і талановита Каріна Веріч, а у категорії від 15 до 21 року - Андрій Стецюк. Від міської влади вони також отримали премії по 16 тисяч гривень.

- Вінницький міський голова Сергій Моргунов – людина слова. Тому як і обіцяв минулого року, цьогоріч було удвічі збільшено грошові премії для переможців, - відзначила продюсер VINNYTSIA JAZZFEST, заслужена артистка України Ірина Френкель. – Діти та молодь у нас надзвичайні! Грають та співають джаз не тільки не гірше, а інколи – навіть краще за дорослих. Можуть дати фору багатьом віковим виконавцям. Тому щороку проведення Всеукраїнського конкурсу молодих джазових виконавців у Вінниці – це особлива подія для усіх. Глядачі та журі отримують виняткові враження і задоволення від кожного виступу, учасники – свої перші перемоги та безцінний сценічний досвід, а Україна – нових зірочок та професійне коло виконавців джазової музики в Україні, формування якого і є основною метою конкурсу. Спробувати свої сили у конкурсі та позмагатися за солідні грошові премії ми запрошували молодих і талановитих дітей до 21 року зі всіх регіонів України. Цього року отримали 48 заявок на участь з Вінниці, Києва, Полтави, Сум, Херсона, Хмельницького, Кам’янця-Подільського і Вороновиці. А після другого етапу конкурсу на «живих прослуховувань» журі обрали 23 фіналісти.

Під час фіналу 21 вересня професійне журі, до складу якого увійшли провідні джазові фахівці України та з-за кордону, виставляли кожному учаснику бали за такими критеріями: оригінальність аранжування, індивідуальність творчих прийомів, різноманітність, складність музичного рішення. Опісля бали підсумовувалися і що особливо приємно: рішення журі абсолютно співпали із симпатіями глядачів гала-концерту.

- Я отримав масу задоволення і насолоди від виступу усіх учасників! - відзначив голова журі конкурсу, всесвітньовідомий кубинський гітарист, професор Лондонського музичного коледжу Ахмед Дікінсон Карденас. – Конкурсанти показали надзвичайно високий рівень підготовки – я дійсно був вражений! Якщо кожен із них буде і далі плідно працювати й так блискуче розвивати свій талант, їх чекає велике майбутнє.

Окрім переможців, багато фіналістів були відзначені спеціальними запрошеннями на участь у музичному коворкінг-проекті «Джазові сніданки», під час якого діти не лише відвідали майстер-класи всесвітньовідомих джазових музикантів з 9 країн світу, а й мали нагоду помузикувати із ними.



Переглядів: 2498
Поширень: 0

Останні новини