Вінничан запрошують на персональну виставку вінницького художника Олександра Шиніна

У середу, 25 вересня, у Вінницькому обласному художньому музеї відбулась презентації виставки «Ізоаксіологізм Олександра Шиніна» з нагоди 65-річчя від дня народження художника - заслуженого діяча мистецтв України, члена Національної спілки художників України.

Назва і зміст виставки-акції офіційно декларують неординарний індивідуальний стиль Олександра Шиніна «ізоаксіологізм» - зображення філософських міркувань про цінності життя.

«Мій напрямок творчості ізоаксіологізм склався не одразу, а формувався поступово. Термін включає в себе декілька понять: ІЗО - комплекс пластичних мистецтв, заздалегідь пов'язаних зі створенням статичних зображень і матеріальних форм, АХІА – цінність життя, логіка – міркування. Тож мій стиль відображає філософію цінностей життя в мистецтві», - розповів Олександр Шинін.

Крім того в ході виставки презентовано альбом з роботами художника, який видано в рамках видавничої серії «Митці Вінниччини» за рахунок коштів обласного бюджету.

В експозиції представлено понад тридцять полотен, створених автором у 2004 - 2019 роках. Живопис Олександра Шиніна - це не лише широкий образно-тематичний діапазон, а й насамперед вільна пластична інтерпретація, своєрідна експресія кольору, ритмів, контрастів, які віддзеркалюють високу художню майстерність і темперамент митця.

Організатори переконані, що представлена виставка справить незабутнє враження у відвідувачів і стане яскравою подією в мистецькому житті Вінниччини.



Переглядів: 2550
Поширень: 0

Останні новини