У Вінниці влаштують всеукраїнські волейбольні батли

5 жовтня за звання чемпіона змагатимуться понад 100 учасників Спеціальної Олімпіади України.

Вже незабаром діти та молодь з усієї України, які мають порушенням інтелектуального розвитку, випробовують свої силиу грі в волейцбол. 

«Всеукраїнський волейбол проводиться у Вінниці вдруге, до того це були регіональні змагання. Братимуть участь 11 команд, це понад 100 учасників. Залежно від віку та можливостей, учасників поділять на дивізіони, де команди отримають шанс на справедливі змагання та перемогу», - розповідає директор Спеціальної Олімпіади України у Вінницькому регіоні Леся Самойленко.

Чемпіонат у регіонах, зокрема у Вінниці, проходить на волонтерських основах, тож в організації допомагають ті, кому не байдужі успіхи особливої молоді.

«Взагалі, можливим стало проведення таких заходів, завдяки підтримці Наталії Заболотній, Департаменту соціальної та молодіжної політики ОДА, якби колись не підтримала нас, рух Спецільної Олімпіади у Вінницькому регіоні занепав би зовсім, — зазначає Леся, — також партнери допомагають в різних питаннях: Центр соціальних служб для сім'ї дітей та молоді ВМР. І, звісно, як же без подарунків для учасників. З призами нам допомагають небайдужі долучаються інші небайдужі люди, це й Андрій Ковальов, і Поджаренко Катерина. Також долучився Апеляційний суд. Для нашої футбольної команди колектив придбав форми та інвентар для тренувань».

Спеціальна олімпіада – це найбільша у світі програма спортивних тренувань та змагань для людей з порушеннями розумового розвитку. Вона була заснована понад 4 десятиліття тому, і за цей час стала глобальним рухом, який на сьогодні нараховує понад 2,5 мільйони учасників у більш ніж 170 країнах світу.



Переглядів: 2573
Поширень: 1

Останні новини