Через термінал, платформу, в бібліотеці, в прозорому офісі та он-лайн: вінничани голосують за проєкт «Бюджету громадських ініціатив»

7 мільйонів гривень на втілення ідей містян. У Вінниці стартувало голосування за проєкти міської програми «Бюджет Громадських Ініціатив 2020».

Від сьогодні розпочалось голосування за новенькі проєкти, які, активні вінничани, подали на міжміський конкурс. Цьогоріч за життя змагаються 36 ідей, які дійшли до фіналу.

«У Вінниці вп’яте так обирають проєкти, які покликані зробити Вінницю ще кращою.. На конкурс надійшло 67 проєктів, 4 зняли, а на етапі голосування маємо 36. Ті, які наберуть найбільше голосів, реалізують у 2020-му році. Цьогоріч з бюджету міста на це виділять 7 млн гривень. Голосувати можна, зокрема, в паперовому варіанті у Прозорих офісах, при собі потрібно мати паспорт, або документ, який підтверджує проживання. Через 15 бібліотек (14 в місті й 1 в Десні), а також через сервіс «всеукраїнська платформа «Громадський бюджет Вінниці»». Її автори розробили так, щоб можна було проголосувати через термінали ПриватБанку», - розповідає начальник відділу департаменту правової політики та якості ВМР Наталія Малецька.

На вибір містян, автори пропонують 28 великих і 8 маленьких проєктів. З них, 2 великих і 2 малих, можна підтримати голосом.

Детально про кожен з 36–и можна прочитати за посиланням

Одним із перших містяни відали голос за створення креативного простору у парку Дружби народів.

«Наш проєкт «Платформа ідей та розвитку» дуже важливий для нашого міста, через те, що Парк Дружби народів - це найулюбленіша зона відпочинку вінничан. Це підтвердили самі мешканці, підписавшись у нашому проєкті за його реалізацію та важливість, — каже авторка проєкту Ірина Баранович, — територія парку велика, але, на жаль, більша частина парку є не облаштованою. Тому виникла ідея створити у Парку культурний простір, який об’єднає і мистецтво, культуру, громадськість. Там де молодь, діти й люди поважного віку зможуть проводити свій час цікаво та з користю. Реалізація Платформи ідей та розвитку планується на території де колись існував літній театр».

Голосування за нові проєкти міської програми «Бюджет громадських ініціатив» триватиме включно до 15 жовтня.



Переглядів: 3797
Поширень: 0

Останні новини