До школи, замість вчителів: учні ЗОШ №3 на один день стали освітянами

Зустрічали учнів в класі, проводили уроки, ставили в журнал оцінки, а потім збирались на педагогічну нараду. На перший погляд, це звичайнісінький день вчителів на роботі. Втім, у ролі класного керівника, математика, інформатика, фізика, вчителя іноземної, завуча і навіть директора – старшокласники. На один день у школі №3 відбулися великі зміни – до роботи взявся новий педагогічний колектив.

«Про те, що буду підміняти вчительку англійської мови, мені сказали кілька днів тому, — розповідає новоспечений «англічанин», десятикласник Артем, — признаюсь чесно, цю мову дуже люблю, але все одно до уроків готувався. В мене було сьогодні 3 класи. Так цікаво було, незвично. Тут ти з ними на рівні ганяєш, «дуркуєш» на перервах, а наступного дня, вже викладаєш матеріал і поводиш себе, як дорослий. Це дуже круто, що нам вчителі довіряють побувати на їхньому місці. Ти починаєш більше розуміти, наскільки це важка праця. Мої учні мене слухали й це круто».

Дні самоврядування, коли навчальний процес у школі під контролем учнів, в ЗОШ №3 започаткували понад 20 років тому. На роботу, в День вчителя, приходять лише працівники їдальні, прибиральниці та класні керівники початкових класів.

Керівництво ж школою довірили одинадцятикласниці Світлані Іванченко.

«В принципі все було класно. Звичайно є різні діти, у всіх різні характери… Але кожна дитина - це особистість, яку потрібно поважати. За сьогоднішній день, особисто я зрозуміла, наскільки важка праця вчителя. День був важкий, оскільки потрібно було завжди за усім процесом слідкувати: щоб «педколектив» вчасно на уроки прийшов, діти були дисципліновані. Я вдячна своїм вчителям і директорці Надії Іллівні за таку велику довіру до мене. Хочу побажати вам усім, більше терпіння, наснаги та хороших учнів», - ділиться враженнями та звертається до вчителів «директорка» Світлана.

«Світлана – справжній керівник. Я дякую за те, що виправдала мої сподівання. Навчальний процес був у надійних руках. Діти грамотно використовують «кредит довіри» до них. Вони відповідально виконують свої обов’язки, і ми дякуємо за серйозний підхід до вчительської справи. Дітям потрібно довіряти: ми не даремно називаємося «Шкільною родиною» і наші учні це доводять вкотре», - розповідає директорка школи Надія Лепко.

Робочий день «педколективу» обговорили після уроків на нараді двох поколінь.



Переглядів: 5900
Поширень: 2

Останні новини