Вінниця отримала європейську відзнаку у сфері сталої міської мобільності та чистого транспорту CIVITAS 2019

Наше місто перемогло у номінації Bold Measure Award. Володарями премій в інших номінаціях стали Стокгольм, Антверпен і Бремен. Церемонія нагородження пройшла учора в австрійському Граці під час Форуму CIVITAS 2019.

Про це повідомив на своїй офіційній сторінці у мережі Фейсбук Вінницький міський голова Сергій Моргунов.

"Престижну премію CIVITAS Європейська Комісія присудила Вінниці за впровадження інноваційних підходів у сфері міського транспорту. Містом вже курсує 10 модернізованих трамваїв під власним брендом VinWay. А цього року розпочали амбітний проект зі зборки тролейбусів VinLine. Технології, застосовані у нових тролейбусах, дозволяють економити 40% електроенергії.

Цікаво, що наше місто другий рік поспіль привертає увагу європейських фахівців у сфері транспорту та мобільності. У 2018-ому CIVITAS вже відзначала наші успіхи, а цього року – Вінниця перемогла.

Нагадаю, що ми першими в Україні приєднались до цієї ініціативи у 2015 році. І сьогодні дуже приємно, що Вінницю розглядають як приклад для наслідування та вивчення досвіду іншими містами Європи.

Переконаний, що новаторські рішення сьогодні необхідні для подальшого розвитку Вінниці як комфортного міста. І наша команда буде далі працювати для вдосконалення транспортної інфраструктури та сталої міської мобільності", - написав С.Моргунов.




Переглядів: 3618
Поширень: 130

Останні новини