Вінничани отримали з бюджету майже 14 млн гривень через податкову знижку

За підсумком січня-вересня 2019 року близько 7 тисяч мешканців Вінницької області подали декларації на отримання податкової знижки. Відтак, після відповідних перерахунків отримали з бюджету 13 мільйонів 760,8 тисяч гривень податку на доходи фізичних осіб.

У загальній кількості декларантів (23,3 тисячі осіб) кількість вінничан, які скористались своїм правом на податкову знижку, перевищила 30 відсотків. Проти аналогічної дати минулого року кількість претендентів на податкову знижку суттєво не зросла. Натомість сума, яка відшкодована їм з бюджету, збільшилась на 1 мільйон 952,5 тисяч гривень.

Серед претендентів на податкову знижку, як і у попередні роки переважають ті, хто сплачував кошти на користь закладів освіти – 5078 осіб або 72,6 відсотка. Другими за чисельністю є громадяни, що сплачували страхові платежі, – 1763 особи, що складає 25,2 відсотка від загалу. Замикають трійку ті, хто оплачував будівництво (придбання) доступного житла – 61 особа або менше 1 відсотка від загалу.

Нагадаємо, що право на податкову знижку за витратами 2018 року можна реалізувати тільки упродовж 2019 року. На наступний звітний рік таке право не переноситься. Для цього, необхідно не пізніше 31 грудня подати Декларацію про майновий стан і доходи до органу податкової служби за адресою проживання. 


Теги: податки

Переглядів: 1245
Поширень: 0

Останні новини