У Вінниці відбувся відкритий чемпіонат області з тхеквондо

180 спортсменів області взяли участь у відкритому чемпіонаті області з тхеквондо, який вихідними приймала Вінниця. Серед них – 12-річний вінничанин Артем Ясиновенко.

Я вже був чемпіоном області. На цих змаганнях хочу повторити успіх. Позаду два поєдинки. В обох переміг. Тхеквондо – класний вид спорту. Особливо подобається те, що тут електронний підрахунок очок. Все чесно. Ніхто не забере перемогу у сильнішого, – каже Артем.

Відкритий статус першості дозволив організаторам запросити представників інших регіонів України. На пропозицію відгукнулися команди із семи областей. Це більше ста спортсменів. Серед них двадцять юнаків і дівчат зі столичної спортшколи «Артем». Наставник киян Фарух Карчев сподівається, що більшість його вихованців потрапить до складу фіналістів турніру.

Принаймні кілька призових місць у нас точно буде. Це я гарантую, – додає тренер.

Вік учасників першості від шести років і старше. Організаторка змагань Аліна Новинюк каже, відкрита першість області – гарний майданчик для підготовки до змагань національного рівня.

Ми зазвичай їздили в інші міста країни, – розповідає Аліна Новинюк. – Тепер же збираємо найсильніші команди у себе. Цьогоріч у нас 17 команд-учасниць, але може бути й більше. Окрім цього ми регулярно проводимо збори, на які теж запрошуємо наших суперників з інших областей.

У підсумку переможцями чемпіонату стали спортсмени вінницького клубу «Сенсей». На другому місці – команда «Артем» (Київ). На третій сходинці загальнокомандного заліку знову опинилися вінничани, а саме – представники клубу «Акула».



Переглядів: 3371
Поширень: 0

Останні новини