Шляхопровід на Немирівському шосе розширять: після ремонту тут з'явиться 2 додаткові смуги

Сьогодні, 10 жовтня, голова обласної державної адміністрації Владислав Скальський проінспектував хід ремонтних робіт в області на дорогах загального користування державного та місцевого значення. Під час робочої поїздки голова ОДА оглянув об’єкти капітального ремонту на міжнародній трасі М – 12 «Стрий – Тернопіль – Кропивницький – Знам’янка». Загалом, у поточному році на ремонт автомобільної дороги міжнародного значення М-12 заплановано 2,3 млрд. грн . Наразі  проводяться комплексні заходи з поширення проїзної частини Немирівського шляхопроводу на 7 метрів. Крім цього, проходить ремонт опор та прогонової будови (буде влаштовано додатково 10 опор). За допомогою сучасних технологій та матеріалів на об’єкті також будуть відремонтовані існуючі залізобетонні конструкції. Транспортна розв'язка жодного разу не ремонтувалась з 70-х років. 

Під час зустрічі начальник Служби автомобільних доріг у Вінницькій області Ігор Корольчук розповів про етапи та перебіг відновлення автошляхів державного значення. «У поточному році ми продовжуємо працювати на головних міжнародних дорогах, – зауважив Ігор Корольчук. – Всього на ремонт доріг державного значення цьогоріч заплановано 2,9 млрд.грн. Повністю завершено роботи на 11 ділянках трас М-12 та М-21. Крім цього, ще на 6 об'єктах роботи виконані на 98%».  За словами Ігоря Корольчука, передбачено встановлення зовнішнього освітлення по всьому периметру (153 опори), а також встановлення камер відеонагляду, заміна транспортного дорожнього огородження, встановлення нових дорожних знаків та нового покриття на під’їздах.

Владислав Скальський акцентував увагу на якості проведення ремонтних робіт, що є головною умовою для  тривалості терміну експлуатації доріг. «Головна вимога – це, в першу чергу, якість, оскільки від цього залежатиме термін експлуатації доріг. Зараз необхідно зосередити увагу саме на контролі якості проведення ремонтних робіт. Також дуже важливим є створення дієвих механізмів, які дозволять нам усунути проблему перевантаженого транспорту на щойно відремонтованих ділянках доріг», - підкреслив очільник області.  

Анатолій Вакар – директор підприємства «Автострада», яке є генеральним підрядником ремонтних робіт на шляхопроводі,  розповів про основні заходи на ділянці М – 12, зазначивши:  «Загальна вартість будівельно-монтажних робіт становить 252 млн грн. На сьогодні вже виконано роботи на суму 131 млн грн. Загальна кількість асфальтобетону, яку передбачалося укласти, становить 45 тис. т. На сьогоднішній день вже укладено 30 тис. т. Роботи повинні бути завершені до 31 грудня 2019 року. Загалом, залежно від виконання конструктивів, на об’єкті одночасно працює від 60 до 100 осіб».

Директор «Мостобудівельного загону 112» Сергій Порожнюк зазначив: «Загальна довжина шляхопроводу становить 85 м. Ширина до ремонту по проїзду становила 10,8 м., а після реконструкції становитиме 17 м. Це дає нам змогу зробити по 2 смуги в кожному напрямку. Також розширюється тротуарна зона. Додатково з існуючими опорами влаштовано фундаменти, окремі стійки. На сьогодні виконано близько 50%  робіт».

Під час робочої поїздки голова обласної державної адміністрації також ознайомився з ходом ремонтних робіт на ділянці М – 12 поблизу с.Тарасівка Гайсинського району. Наразі тут перейшли до укладання щільного шару асфальтобетону. Крім цього, на ділянці відбувається влаштування металевої водопропускної труби, що надасть можливість розширити проїжджу частину.

Нагадаємо, що автомобільна дорога М-12 «Стрий – Тернопіль – Кропивницький – Знам’янка» входить до проекту Go Highway, що поєднуватиме чорноморські порти Одеси та Миколаєва з польським містом Гданськ на Балтійському морі. У Вінницькій області протяжність дороги складає 185,4 км. Інтенсивність руху від 11 до 14 тис. авто на добу. Впродовж 2017-2018 рр. відремонтовано понад 92 км.




Переглядів: 4532
Поширень: 7

Останні новини