За сприяння Вінницької обласної служби зайнятості 2429 учасників АТО знайшли роботу

Державна служба зайнятості відкрита для всіх, хто шукає роботу. Але є особлива категорія громадян, яким хочеться приділити найбільшу увагу – це наші захисники, демобілізовані учасники АТО/ООС. У своєму арсеналі служба зайнятості має великий спектр послуг, які спрямовані на кінцевий результат – працевлаштування. Фахівці служби зайнятості завжди готові вислухати, надати психологічну підтримку та допомогти знайти роботу або відкрити власну справу, так як зайнятість є найкращою адаптацією до мирних умов життя.

«Протягом січня-вересня 2019 року послугами Вінницької обласної служби зайнятості скористались 1478 демобілізованих військових, які брали участь в антитерористичній операції, з них 364 були працевлаштовані за сприяння  служби зайнятості, в тому числі, 17 осіб отримали допомогу по безробіттю одноразово для відкриття власної справи, 6 – працевлаштовані на нові робочі місця, за які здійснюється компенсація єдиного соціального внеску роботодавцю. Загалом з 2015 року за сприяння Вінницької обласної служби зайнятості знайшли роботу 2429 учасників АТО», – про це розповідає директор Вінницького обласного центру зайнятості Галина Скоковська.

Також у січні-вересні 2019 році з числа демобілізованих учасників АТО, які звернулись до центрів зайнятості області,  73 осіб проходили професійне навчання, 44 -  брали участь у громадських та інших роботах тимчасового характеру.

Довідково: Вінницька обласна служба зайнятості займає перше місце серед регіонів України з працевлаштування учасників АТО. Станом на 01 жовтня 2019 року на обліку у Вінницькій обласній службі зайнятості перебуває 588 демобілізованих учасників АТО, з них 536 отримували допомогу по безробіттю. Середній розмір допомоги по безробіттю складає 5803 грн.



Переглядів: 2304
Поширень: 0

Останні новини