Відзначили кращих учнів Подільського науково-технічного ліцею для обдарованої молоді

Сьогодні, 15 жовтня, у Подільському науково-технічному ліцеї для обдарованої молоді відбувся День слави, під час якого розповіли про ключові здобутки навчального закладу, а також відзначили кращих ліцеїстів.

На зустріч із талановитою молоддю завітали: голова обласної державної адміністрації Владислав Скальський, заступник голови ОДА Ігор Івасюк, в.о. директора Департаменту освіти і науки облдержадміністрації Володимир Буняк, ректор Вінницького національного технічного університету Володимир Грабко.  

Звертаючись до присутніх з вітальним словом, голова ОДА Владислав Скальський зауважив: «На моє переконання, математика – це обов’язкова дисципліна, яка повинна бути сильною стороною кожного сучасного українця. Без математики неможливе комплексне розуміння сфери ІТ, а також неможливе існування в сучасному світі. Інформаційні технології є невід’ємним компонентом будь-якої галузі – від медицини до агропромислового розвитку. У першу чергу, я хотів би побажати вам більше звертати уваги саме на математику. Ті, хто добре працює з цифрами та формулами, вибудовують логічну складову та можуть значно легше розв’язувати будь-які завдання. Хотів би додати, що саме від вас залежить те, яким чином наша країна позиціонуватиме себе на конкурентному світовому ринку. Саме від вас залежить успіх нашої держави. Дозвольте побажати вам, у першу чергу, завжди знаходити для себе трішки більше, ніж передбачено програмою, а також завжди перевершувати ті очікування, які є до вас особисто. Бажаю вам завжди пишатися тими результатами, які ви демонструєте, і робити все не менш, ніж на 100%. Від вашого особисто успіху буде залежати ефективність та успіх нашої держави».

Під час урочистостей із найкращими побажаннями до юних талантів звернулися ректор Вінницького національно-технічного університету Володимир Грабко, а також директор Подільського науково-технічного ліцею для обдарованої молоді Віталій Козаченко, побажавши присутнім міцного здоров'я, успіхів у навчанні та нових перемог.

Незважаючи на те, що Подільський ліцей відкрито у 2018 році, вихованці навчального закладу вже мають чимало здобутків. Так, протягом минулого навчального року ліцеїстам вдалося вибороти 25 призових місць на міських олімпіадах та 32 – на обласних.

Крім цього, протягом дев’яти місяців першого навчального року талановиті юнаки та дівчата були неодноразовими переможцями міських та обласних конкурсів. Так, команда Подільського ліцею є переможцем проєкту «Informer – my city guide».

Також на базі навчального закладу було проведено І обласний турнір «Вінницький математичний Занзібар», на який завітали 27 команд з різних куточків Вінниччини.

Команда Подільського ліцею здобула перемогу у міському турнірі соціально-правових дебатів та виборола диплом ІІ ступеня в обласній історичній грі-квесті «Єднання заради незалежності».

Ліцеїсти також досягають нових вершин в індивідуальних конкурсах. Зокрема, учениця 11 – М класу Ольга Крива стала переможницею стартап школи «SIKORSKY CHALLENGE», виборовши головний приз завдяки презентації сімейного проєкту «LifeLineCardio».

Учениця 11-ІТ класу Катерина Розводюк посіла І місце на Міжнародному конкурсі з веб-дизайну та комп’ютерної графіки у номінації «Краща графічна реалізація».

Під час зустрічі присутні також переглянули презентаційні відеоролики про насичене життя учнів навчального закладу. Нагадаємо, що 1 вересня 2018 року поріг Подільського ліцею переступили 146 майбутніх ліцеїстів, а завершували навчальний рік вже 193 учні.

Цьогоріч до родини ліцею приєдналися ще 142 ліцеїсти.

На завершення зустрічі відбулась урочиста церемонія нагородження стипендіатів обласної державної адміністрації.




Переглядів: 5895
Поширень: 7

Останні новини