На оновлення Ямпільської лікарні за три роки витратили майже 18 млн грн

Як живе Ямпільщина, крізь призму соціальних об’єктів, дізнавався голова облдержадміністрації Владислав Скальський під час свого робочого візиту до району. Очільник області відвідав КНП «Ямпільська центральна районна лікарня», де реалізовані проєкти за кошти ДФРР. У закладі капітально відремонтоване хірургічне відділення, реанімація та лабораторія. Всього протягом трьох років на оновлення лікувального закладу шляхом співфінансування спрямовано майже 18 мільйонів гривень.

Директор КНП «Ямпільська центральна районна лікарня» Костянтин Ліваковський зауважив, що протягом лише цього року проліковано майже 3 тисячі хворих, проведено понад 500 оперативних втручань, в тому числі 31 малоінвазивне. Клінічною лабораторією за рік зроблено 321 тис. 342 лабораторних досліджень.

Під час огляду медзакладу Владислав Скальський мав змогу переконатись, що ямпільські лікарі забезпечені технікою та обладнанням не гірше столичних лікарень. Є тут і апарати ШВЛ, електровідсмоктувачі, інфузійні помпи, електрокардіографи, рециркулятори бактерицидні. За новими тенденціями «озброєні» і місцеві хірурги. На лапароскопічні операції до них їдуть пацієнти не тільки з усієї області, а й сусідньої Молдови.

Владислав Скальський зауважив, що «Ямпільська ЦРЛ має всі умови, аби стати лікарнею інтенсивного лікування 1 рівня».

Для довідки:

З 28.12.2018 року комунальна установа «Ямпільська ЦРЛ» перетворена на некомерційне комунальне підприємство. У складі є 6 стаціонарних відділень на 143 ліжка, відділення реанімації з ліжками інтенсивної терапії на 6 ліжок, відділення невідкладної допомоги та денний стаціонар.

Штатна чисельність лікарні 346,5 посад, в тому числі лікарі -76,25 посад (фактично працює 55 лікарів), середній персонал 134,75 посад, молодший-76,75 посад, інший-58,75 посад.

В середньому в стаціонарних відділеннях лікується 6300 хворих. Щорічно у стаціонарі ЦРЛ проводиться близько 900 оперативних втручань та понад 3000 амбулаторних операцій. В закладі нині виконуються лапароскопічні операції за сучасними технологіями (малоінвазивна хірургія). З 2018 року по теперішній час проведено 55 лапароскопічних холецистектомій.

В лікарню постійно залучаються молоді фахівці. За цей час прийшло 2 (лікаря-хірурга), молоде подружжя лікарів: лікар з невідкладної допомоги та лікар-інфекціоніст, подружжя: лікар-травматолог та лікар-терапевт, лікар-анестезіолог та інші молоді фахівці. Наразі готуються 4 лікарі – інтерни (лікар-інтерн з офтальмології, з хірургії, кардіології, анестезіолог.)

В місті збудовано житловий будинок, в якому надано 5 квартир для молодих лікарів.




Переглядів: 3218
Поширень: 2

Останні новини