Адреналін, брутальність, витримка: у гру, яка загартовує характер, зіграють спортсмени на візках

Переможе найсильніший. У Вінниці влаштують турнір з регбі на візках. У змаганнях візьмуть участь команди з Рівного, Києва, Житомира та Вінниці. Усі гравці — мають порушення опорно-рухового апарату.

«Третій рік поспіль ГО «Гармонія» за фінансової підтримки Департаменту соціальної та молодіжної діяльності Вінницької ОДА проводить змагання з регбі на візках. Насамперед, це дуже класна, видовищна гра, що захоплює, також важливим є привернення уваги Паралімпійського комітету до цього виду спорту. Адже в Україні немає федерації з регбі на візках і наша команда не може представляти себе на міжнародному рівні», - каже голова правління ГО «Гармонія» Людмила Нецкіна.

Це динамічний вид спорту зі значним фізичним навантаженням. Тому вінницькі гравці – до турніру готувались заздалегідь.

«Потрібно мати міцні м’язи, тому наші хлопці постійно займаються. Приємно, що цього річ в нашій команді є поповнення, а охочих зіграти в регбі стає все більше. Регбі на візках – це командний вид спорту, який спеціально розробили для людей з травмами хребта в шийному відділі. Великою проблемою є брак спеціалізованих візків, бо регбі не можна грати на звичайних, бо це є контактний вид спорту і на звичайному візку грати дуже небезпечно, дуже травматично», - зазначає учасник команди Андрій Щербацкий.

Спеціальні ж візки — дороговартісні, додають гравці, й купити за власний кошт команді не під силу.

Видовищні змагання пройдуть у Вінниці в четвер, 17 жовтня, у спортивній залі ВДПУ.

Гра починається об 11.00

Вінницькі гравці у регбі на візках чекають на «гарячу» групу підтримки!



Переглядів: 2446
Поширень: 0

Останні новини