У Вінниці на «Бригантині» «забавлялися» козаки

Незвичайні змагання пройшли серед вінницьких студентів. «Козацькі забави» провели просто неба на півострові «Бригантина».

«Ми вирішили зібрати наших вінницьких студентів-козаків в одному місці, щоб вони показали свої спортивні вміння: продемонстрували м’язи, силу, витримку, а головне - те, що вони справжні чоловіки, за спинами яких дівчата почувають себе захищеними», - каже організатор змагань, начальник Відділу молодіжної політики Вінницької міської ради Юлія Мончак.

Близько сотні студентів вінницьких ВУЗів, коледжів та профтехучилищ вправлялись на швидкість у розпалюванні вогнища, стрибали у мішках, перекидали шини від трактора, перетягували канат, метали колоду, збирали та розбирали автомат.

«Забави козаків мені дуже сподобались, ми навіть не очікували, що буде стільки цікавих конкурсів. Класним змаганням було кидання дерев‘яної колоди, було весело та важко одночасно, адже колода важка та 2 м в довжину. Таких змагань ще не було, - ділиться враженнями учасник спортивних забав, студент ВДПУ Грабовський Павло, — Організація була на гарному рівні, після завершення ще й годували кашею й напоїли узваром: те що треба після виснажливої роботи. Це дуже цікаво та гарний вид дозвілля».

"Козацькі забави" в такому форматі для студентів у Вінниці провели вперше. Для них організатори уподобали велику галявину на Бригантині. Кажуть: там є де розгорнути спортивно-патріотичний табір, де участь зможуть взяти усі охочі.

«Було дуже динамічно, лунала музика, діяла польова кухня, учасники могли розігнатись та не заважали один одному. Була велика група підтримки: це дівчатка, викладачі й тренери студентів. Спортивно-патріотичні змагання надзвичайно важливо проводити не в залі, а на свіжому повітрі. Такі забави змушують вести здоровий спосіб життя, відмовитись від шкідливих звичок, заохочують займатись спортом, гуртують молодь, підіймають рівень патріотичного духу та показують рівень фізичного розвитку. Це був незвичайний формат змагань, адже їхати на природу далеко не потрібно було. За кілька хвилин від центру міста молодь поринула у зовсім іншу атмосферу, яка на довго запам'ятається учасникам», - розповідає організатор змагань, директор КЗ «Центр підліткових клубів за місцем проживання» Дмитро Мира.

Усі команди-учасники отримали дипломи, торти, а переможці ще й сертифікати у квест-кімнату. Додатковий приз вручили команді Вінницького транспортного коледжу, яка найшвидше справилась на локації зі зброєю: сертифікат в магазин тактичного спорядження.

Такі забави для вінницьких козаків організатори обіцяють зробити традиційними.




Переглядів: 4321
Поширень: 0

Останні новини