По вулиці Мури розпочалось будівництво підземного контейнерного майданчика для сміття

У місті продовжують будувати підземні контейнерні майданчики, які передбачають  роздільний збір відходів. Сьогодні розпочались роботи по вулиці Мури поблизу будинку №6. Тут на поверхні буде встановлено чотири «розумні» сміттєприймачі, аналогічні тим, що функціонують по вул.Л.Толстого і біля РАГСу, – коли відповідні контейнери уже заповнені вони просигналізують про це червоним кольором на індикаторах, а кришка приймачу заблокується. Одночасно із цим інформація про наповненість надходить працівникам КП «ЕкоВін», які можуть відкоригувати  графік вивезення сміття. 

Перший підземний контейнерний майданчик у Вінниці з’явився минулого року по вулиці Льва Толстого. В цьому році на розі вулиць Острозького та Замостянській розмістили ще один підземний майданчик для роздільного збору сміття. А сьогодні робітники приступили до будівництва подібної конструкції по вулиці Мури, поблизу будинку №6.

На майданчику по вул. Мури буде чотири контейнери: два для вологих та два для сухих відходів. Біля сміттєвих баків встановлять світильники та камери відеоспостереження, які працюватимуть на сонячних батареях. На спеціальній інформаційній табличці буде роз’яснено, як саме користуватись цими контейнерами. 

На кожному сміттєприймачі є спеціальні індикатори, які сигналізують про наповненість сміттєвих баків. Коли у баку є місце, індикатори світяться зеленим кольором. Коли контейнер наповниться, вони стають червоного кольору, а кришка автоматично заблокується.  «Тому вінничанам не потрібно прикладати силу, щоб його відкрити, адже таким чином наземний елемент можна поломити. Важливо, щоб мешканці дотримувалися правил використання та цивілізовано підходили до користування такими сучасними майданчиками», - зазначив заступник директора департаменту комунального господарств та благоустрою міської ради Юрій Семенюк.

Перевага підземних сміттєвих систем у тому, що побутові відходи зберігаються під землею і не створюють дискомфорту – немає неприємного запаху, негативного враження від накопичення відходів, а сама територія виглядає естетично. Тому такі майданчики облаштовуються в першу чергу на центральний вулицях міста.



Вулиці: МУРИ

Переглядів: 2709
Поширень: 0

Останні новини