Вінницький академічний театр ляльок проведе у зоні АТО благодійні вистави для малечі

Вінницький академічний театр ляльок проведе благодійні гастролі у зоні АТО. Про це сьогодні розповіли директор Вінницького академічного театру ляльок Михайло Байдюк, головний режисер лялькового театру Олександр Свіньїн та керівник творчого волонтерського об’єднання «Арт-десант», голова Вінницької філії громадської організації «Всеукраїнське об’єднання учасників бойових дій» Олег Білик в ході прес-конференції, яка відбулась у прес-центрі Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації.

Розповідаючи про мету проведення благодійних гастролей Михайло Байдюк зазначив: «З даною пропозицією до нашого театру звернувся Олег Білик, і ми із задоволенням її прийняли. Таким чином, з 13 по 23 серпня група акторів нашого театру, на чолі із Олександром Свіньїним проводитиме вистави у зоні АТО. Наш театр вперше прямує на Схід і бере участь у подібних акціях. Це взагалі вперше в Україні, коли ляльковий театр відправляється у зону АТО».

В свою чергу, про репертуар та програму благодійного туру розповів Олександр Свіньїн«Вінницькі лялькарі побувають у селах та селищах прифронтової зони, рухаючись з півночі - від станиці Луганської, до півдня - м. Маріуполя. До уваги маленьких глядачів буде представлено дві вистави: добросердечну казку «Півтори жмені» та життєрадісну пригодницьку казку «Веселе мишеня».

Загалом, до прифронтової зони відправиться група із 6 акторів театру. Кожного дня заплановано проводити по 3 вистави у різних населених пунктах вздовж лінії фронту.

«З 2015 року ми організовуємо концерти для військових і цивільних у зоні АТО. Ідея залучення лялькового театру зумовлена тим, що багато дітей, які проживають у зоні АТО не мали можливості відвідати літні табори та переїхати у мирні міста України. Таким чином ми вирішили зробити для них подарунок і організувати веселощі для малечі шляхом проведення лялькових вистав. Завдячуючи керівництву та акторам вінницького театру ляльок, які долучились до цієї акції, маємо змогу протягом 10 днів проводити дитячі вистави та дарувати радість дітям, які проживають під вибухами вже 5-й рік поспіль», - зазначив Олег Білик.

Організатори запевняють, що маршрут руху в обов’язковому порядку узгоджуватимуть із військовим командуванням задля безпеки акторів та супроводжуючих волонтерів. Незважаючи на небезпеку та складність проведення даної акції, всі актори вінницького театру ляльок виявили бажання взяти участь у гастролях на лінії фронту.




Переглядів: 4186
Поширень: 0

Останні новини