Як повернути з бюджету помилково сплачені кошти

Інколи платники податків перераховують до бюджету надлишкові суми податків або ж здійснюють сплату на інший рахунок. В подальшому, виявивши помилку, не всі платники знають про існуючий механізм повернення таких коштів.

Отож ГУ ДПС у Вінницькій області інформує, що згідно з п. 43.1 ст. 43 Податкового кодексу України від 02 грудня 2010 року № 2755-VІ (зі змінами та доповненнями) надміру або ж помилково сплачені суми грошового зобов’язання підлягають поверненню платнику. Для цього платник податку має обов’язково подати відповідну заяву.

Варто пам’ятати, що Податковим кодексом встановлено граничний термін для подання такої заяви. Так платнику відводиться  1095 днів від дня виникнення помилково або надміру сплаченої суми.  У випадку, коли платник податку має податковий  борг, повернення зайво сплачених коштів можливе лише після повного погашення такого податкового боргу.

Враховуючи те, що час від часу змінюються реквізити банківських установ та бюджетних рахунків, рекомендуємо всім платникам перед перерахуванням коштів до бюджету ознайомитися із інформацією на сайті ГУ ДПС у Вінницькій області в розділі «Бюджетні рахунки» за посиланням  щодо діючих рахунків для сплати податків і зборів.  

Додатково інформуємо, що з початку 2019 року платникам податків повернуто понад 84 млн. зайво або помилково перерахованих сум податків та зборів.


Теги: податки

Переглядів: 1925
Поширень: 0

Останні новини