Вінницькі аудитори з початку року забезпечили відшкодування втрат на суму майже 29 млн грн

За результатами проведених ревізій фахівці Управління Північного офісу Держаудитслужби у Вінницькій області впродовж січня-вересня 2019 року забезпечили усунення виявлених втрат фінансових і матеріальних ресурсів на 28,9 млн грн.

До правоохоронних органів передано матеріали 42 заходів державного фінансового контролю, за результатами розгляду яких розпочато  21 досудове розслідування та вручено 27 письмових повідомлень про підозру у вчиненні кримінального правопорушення.

Крім того, проведеними 14 державними фінансовими аудитами встановлено фактів неефективних управлінських дій чи рішень та ризикових операцій, що призвели або ж потенційно можуть призвести до упущених вигод, недоотриманих доходів чи зайвих витрат на суму більше ніж 285 млн грн.

За результатами моніторингу 313 процедур закупівель попереджено порушень законодавства у сфері закупівель шляхом відміни 100 торгів очікуваною вартістю 222,9 млн грн та розірвання 58 укладених договорів на  25,1 млн грн.

За допущені фінансові порушення, порушення бюджетного законодавства та законодавства про закупівлі до адміністративної відповідальності притягнуто 138 посадових осіб, до дисциплінарної та матеріальної – 22 посадові особи, у тому числі 5 осіб звільнено із займаних посад.

У 59 випадках до установ та організацій, під час ревізій яких виявлені порушення бюджетного законодавства, застосовано фінансові санкції у вигляді попередження про неналежне виконання бюджетного законодавства, призупинення бюджетних асигнувань, зупинення операцій із бюджетними коштами, зменшення бюджетних призначень та прийняття вимог про повернення використаних не за цільовим призначенням суми субвенції.

За результатами заходів державного фінансового контролю керівники місцевих органів влади, підприємств, установ та організацій прийняли 209        управлінських рішень.

Для запобігання та протидії легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, до Державної служби фінансового моніторингу України  надіслано відомості про фінансові операції, що підлягають фінансовому моніторингу, на загальну суму  понад 72,2 млн грн.



Переглядів: 1795
Поширень: 0

Останні новини