«Нива» в грі із «Оболонню-2» втратила перемогу на останніх секундах

Триває чемпіонат України з футболу (друга ліга). В другому колі вінницька «Нива» істотно покращила свої результати. В минулих 5 турах підопічні Колінса Нгахи здобули 3 перемоги, по разу зіграли внічию і поступилися.

В рамках 20-го туру вінницька «Нива» сьогодні, 2 листопада, приймала «Оболонь Бровар-2» (Київ). Гра пройшла на Центральному стадіоні нашого міста.

В попередньому турі «Нива» в гостях перемогла сусіда по турнірній таблиці «Ужгород» –2:0. Взагалі в останніх чотирьох турах наша команда набрала 9 очок. Але продовжити вдалу ходу у поєдинку з останньою командою групи, яку нивівці перемагали в першому колі (2:1), не вдалося.

Наша команда вийшла на поле в такому бойовому складі: Гурідов (в), Калітов, Виздрик, Червінський, Когут, Долінський, Демченко, брати Брижчуки, Маляренко, Браславський. Вінницьких вболівальників, які,незважаючи на прохолодну погоду, завітали на гру, одразу чекав «холодний душ». Вже на другій хвилині Максим Потопальський, після розіграшу кутового, головою відкрив рахунок. 0:1.

Після цього гості переважно діяли другим номером, грали від оборони. «Нива» тиснула і створила низку цікавих атак. Приміром, на 22-й хвилині Ярослав Браславський переграв воротаря Івана Тюріна і головою закидав м’яча у порожні ворота, але на заваді виявився захисник. Незабаром вже Ігор Маляренко у воротарському майданчику вів верхову боротьбу з голкіпером, але суддя зафіксував порушення правил.

В другому таймі картина не змінилася. Нивівці відчайдушно йшли вперед, адже прагнули відігратися. І в середині тайму їм це вдалося двічі! Спочатку Ігор Маляренко на 70-й хвилині по-снайперськи замкнув прострільну передачу. Через кілька хвилин схожим чином – після паса свого капітана – відзначився Артур Загорулько, який вийшов на заміну. 2:1!

Суддя додав до основного часу гри чотири хвилини. Молоді гравці «Оболоні Бровара-2», яким вже не було що втрачати, пішли вперед, створивши пару гольових моментів. І на останніх секундах, після гарматного пострілу Богдана Козія метрів з 11-и, відігралися. Наші захисники зіграли в цьому епізоді не кращим чином.

Отже, 2:2. Наша команда опустилася на 9-е місце турнірної таблиці. Вінницьку «Ниву» перегнала «Чайка», яка вдома переграла тернополян – 2:1. Наступний, 21-й тур, колектив Вадима Кудіярова і Колінса Нгахи проведе саме проти одноклубників із Тернополя. Гра пройде 10 листопада в гостях.             

Головний тренер «Ниви» Колінс Нгаха прокоментував нічию із оболонцями:

– Ми пропустили на початку гри зовсім необов’язковий м’яч, після чого боротися було непросто. І вчергове втратили очки на фініші матчу через втрату концентрації – іншого я не бачу. На останніх хвилинах треба бути максимально мобілізованими.

– Колінсе, як Ви оцінюєте гру в цілому?

– Думаю, моя команда зіграла непогано. Після пропущеного м’яча «Нива» контролювала гру. І заміни, які ми зробили, підсилили нас.

– Що можна сказати про сьогоднішню гру оболонців? Хоча б у порівнянні з матчем першого кола, коли нам вдалося перемогти.

– «Оболонь Бровар-2» – хороша, навчена команда. Недарма її гравці перебувають під контролем головного тренера основної команди цього клубу. Тому кожен із «пивоварів» прагне себе проявити, аби мати шанс потрапити до першої команди.     

– Один із лідерів «Ниви» Артур Загорулько вже не вперше виходить на заміну. Це такий тактичний план?

– Так. І він спрацьовує.

– Які плани на завершальні матчі року?

– Будемо виходити на кожен матч, аби перемагати.



Переглядів: 2036
Поширень: 0

Останні новини