У Вінниці влаштували благодійний концерт на підтримку 13-річного Сергія Шишкіна

Зі смичком та клавішами — в бій проти страшної хвороби. Вінницькі музиканти та працівники художнього музею об’єднались заради порятунку юного вінничанина.

В Сергійка Шишкіна – рак крові. Єдине, що допоможе побороти онкологію, це термінова пересадка кісткового мозку. Оскільки рідного донора у хлопчика в Україні немає, трансплантацію проведуть за кордоном.

«Ще з грудня минулого року Сергій мужньо бореться зі страшною хворобою. Наразі він чекає на операцію, яка врятує його життя. Втім, в МОЗ хлопчику допомогти не можуть, адже найближче фінансування передбачається аж у 2020 році. А час – зараз проти дитини. Єдине, що стоїть на заваді, – досі немає потрібної суми грошей.  Тож кошти необхідно зібрати терміново, у найкоротший термін. Тому вирішили запросити вінничан поєднати гарне проведення вечора п’ятниці, разом з тим, допомогти батькам зібрати не підйомну суму – близько 100 тисяч євро», - розповідає організатор благодійного вечора Родіон Ємельянов.

Організатори залучились підтримкою місцевих майстрів смичка та клавіш: у Вінницькому обласному художньому музеї артисти влаштували концерт для відвідувачів. А його співробітники провели ексклюзивну вечірню екскурсію експозиційними залами.

«Сергій навчається у 8 класі 26-ї  школи, де я працюю. Для допомоги дитині проводять різні благодійні заходи і в школі, але цього замало, тому хотілось би, щоб концертів, та екскурсій таких, як от сьогодні була, у Вінниці більше, — розповідає відвідувачка благодійного вечора Світлана Гуменюк, — Ми дуже хочемо щоб Сергійко швидше одужав та повернувся до навчання, ми його чекаємо!»

На творчо-благодійний вечір прийшли два десятки вінничан.

«Ми прийшли з моєю матусею та маленькою донечкою, — каже вінничанка Анна, — Ідея поєднати творчість музикантів та художників, а ще таку романтичну атмосферу, мені дуже сподобалось, однак, головне, заради чого я тут, це допомогти дитині».

Для того, щоб допомогти Сергію, поціновувачі мистецтва платили за вхідний квиток 250 грн.

За вечір творчості зібрали 6 тисяч гривень. Гроші організатори передали батькам Сергійка. Долучитись до благодійного десанту може кожен.

Реквізити для допомоги: карта мами Сергійка, Шишкіна Наталія Георгіївна ПриватБанк 5168 7555 2590 0284



Переглядів: 2960
Поширень: 0

Останні новини