Вінницька «Inclusion in Harmony» - подорожує Україною

Інклюзивна танцювальна вистава, де артисти — люди на інвалідних візках, набуває все більше популярності серед українського глядача.

Днями вінницький колектив «Гармонія», повернувся з чергових гастролей. Повні зали збирали у Вінниці, у Києві, Хмельницькому та Рівному.

«В цьому році завдяки громадській організації «Розвиток. Розвиток», за підтримки Українського Культурного Фонду, ми мали змогу розширити географію своїх виступів. Це дуже важливо для розуміння інклюзивного середовища не тільки в освітніх закладах, де, чомусь вважають, що інклюзія стосується лише освіти, а й у сфері культури, — розповідає учасниця танцювального колективу «Гармонія» Людмила Нецкіна, — Через показ нашої танцювальної вистави ми підіймаємо багато важливих тем для суспільства, таких як доступність як до закладів так і до мистецьких продуктів зокрема, про включення всіх до культурних заходів».

Крім колективу «Гармонія», в інклюзивній виставі беруть участь балет «Крила України» ЦВММ ПС ЗСУ, мистецький клуб «Крок» РМЦР, танцювальний Колектив «NoName», школа танцю «Болеро», народний ансамбль бального танцю «Флеш», команда «Funky Flow Jam», школа танцю «Данс-центр «Успіх», театр особливих акторів «Намисто», учасник колективу «Соняшник» НРЦ Олексій Дідковський, лауреат міжнародних та всеукраїнських конкурсів Рустам Коновалов, учениця Острозької школи для глухих дітей Яна Березько, викладач дитячої Дунаєвецької школи мистецтв Катерина Кісіль та шестиразовий чемпіон світу із танців на візках Іван Сівак та інші.



Переглядів: 2748
Поширень: 0

Останні новини