У 2020 році на площі Шкільній збудують спортивний майданчик для занять вуличною гімнастикою

Проєкт «Реконструкція спортивного поля на площі Шкільній» по будівництву спортмайданчика для занять StreetWorkOut  цього року став одним з переможців конкурсу «Бюджет громадських ініціатив». За нього проголосував 1941 вінничанин. Тож кошти на його реалізацію будуть передбачені в бюджеті територіальної громади на наступний рік.

Враховуючи таку високу активність мешканців Старого міста, які згуртувались, проголосували і вибороли перемогу свого проекту, Вінницький міський голова Сергій Моргунов доручив розробити проєктну документацію на реконструкцію всієї території тієї частини пл. Шкільної, де наразі розташоване старе футбольне поле.

«Я вважаю, що треба зробити проект на цю території в комплексі, прорахувати його, і однією із черг зробити майданчик, який виграв по Бюджету громадських ініціатив. Подумати, яке покриття матимуть доріжки, можливо таке, як роблять у європейських парках. Потрібно попрацювати з депутатом В’ячеславом Зарембою, закладіть кошти на виготовлення проєктно-кошторисної документації», - сказав Сергій Моргунов, давши відповідне доручення профільним службам.

За наявності такого документу буде можливість розділити реалізацію проєкту на кілька етапів. Першим з яких стане будівництво спортивного майданчика для занять вуличною гімнастикою воркаут (StreetWorkOut).

Депутат міської ради від цього округу В’ячеслав Заремба розповів, що цей майданчик для занять вуличною гімнастикою буде найбільшим у Вінниці. Він впевнений, що тут матимуть бажання займатись багато вінничан з різних куточків міста, які захоплюються цим видом спорту. Тож цей мікрорайон із появою майданчика отримає нову активність, якої йому не вистачає сьогодні.

«Коли буде побудовано цей спортивний майданчик, на Старому місті з’явиться гарна локація. Так історично склалося, що на цьому місці такий великий стадіон, як є сьогодні, не потрібен. Через нього ходять люди, бо їм так зручно потрапити на свою вулицю. Тому ми запропонували побудувати спортивний майданчик для вуличної гімнастики воркаут. В конкурсі «Бюджет громадських ініціатив» він набрав майже 2000 голосів, і для приватного сектору – це дуже багато. В рамках всієї концепції розвитку цієї території ми пропонуємо також тут побудувати стандартне поле для мініфутболу, бювет для питної води, зробити благоустрій», - каже В’ячеслав Заремба



Вулиці: ШКІЛЬНА

Переглядів: 7789
Поширень: 2

Останні новини