Вінничанин пропонує започаткувати нову традицію використання ялинки після зимових свят

Головний атрибут Нового року – в горщику. Вінничанин пропонує започаткувати нову традицію використання ялинки після зимових свят.

Придбай на Новий рік ялинку в горщечку, а потім висади її в парку та зроби своє місто й Україну кращими. Таку петицію на сайті Вінницької міської ради написав вінничанин Микола Понятовський.

«У мене двоє дітей: 2 і 9 років. Кожного року до новорічних свят ми ставимо ялинку і прикрашаємо її. Ми їдемо зі старшою донькою на ялинковий базар, вибираємо ялинку, яка подобається. Вдома разом встановлюємо, обов’язково низ ялинки ставимо в посудину з водою, наряджаємо її й вона радує нас до кінця свят. В минулому році вже наряджати допомагала і менша дочка. Діти отримують багато радості та задоволення від святково прикрашеної лісової красуні та самого процесу прикрашання, допомагаючи вішати іграшки, — йдеться у пропозиції екоактивіста, — Кожний день ми разом ялинку поливаємо, щоб вона не обсипалася, і вона всі свята стоїть у нас гарна та зелена. Але минулого року, коли ми знімали іграшки, і ялинку виносили на вулицю, дочка запитала: «Тату, ми викидаємо ялинку на смітник, то це ми її вбили, знищили? Ми, виходить, знищили одне деревце, яке могло рости ще багато років і виділяти кисень у повітря, щоб нам краще дихалося і ми були здоровими? А потім би з неї зробили зошити, книжки чи меблі або побудували будинок».

Так малеча переконала батька та надихнула на корисну ідею.

«Я пообіцяв дітям, що на наступні свята ми придбаємо ялинку в горщику, а потім, висадимо її десь і вона буде далі рости. Перед купівлею ялинки, шукаючи в Інтернеті адресу ялинкового базару, я знайшов інформацію, що в м. Рівне продаються ялинки в горщечках, але як їх звідти привезти?», - пише автор петиції.

Відтак, чоловік звернувся до містян у петиції.

У зверненні зазначив одразу кілька пунктів.

Пропонує, зокрема, організувати консультації та роз'яснення: «Як правильно доглядати за ялинкою в горщику, щоб вона потім могла рости далі», залучити Вінницькі бюро ландшафтного дизайну до продажу ялинок у кашпо, визначити місця для торгівлі та висадки ялинок.

Таку акцію вінничанин пропонує зробити всеукраїнською.

Для того, щоб петицію розглянули на рівні міста, вона має набрати не менше, ніж 350 голосів вінничан.   

До кінця збору підписів залишилось 14 днів.



Переглядів: 3712
Поширень: 1

Останні новини