У міській раді прозвітували про виконання бюджету за дев’ять місяців

14 листопада, під час засідання виконавчого комітету міської ради директорка департаменту фінансів Наталія Луценко прозвітувала про виконання бюджету Вінницької міської об’єднаної територіальної громади за дев’ять місяців цього року. Порівняно з аналогічним періодом минулого року власні доходи загального фонду зросли  на 20,9%. 

«За звітний період до бюджету надійшло 3,612  млрд грн.  Річний план виконано на 73,6 відсотка. Основну роль у виконанні бюджету відіграє загальний фонд, який закумулював 91% всіх доходів. До загального фонду надійшло 3,3 млрд грн., в тому числі 2,1 млрд грн. за рахунок власних доходів (63,3%) та 1,2 млрд грн - за рахунок трансфертів з державного та обласного бюджетів (36,7%)», - каже Наталія Луценко.

Основними бюджетоутворюючими податками загального фонду є податок на доходи фізичних осіб, єдиний податок, плата за землю, акцизний податок, які забезпечили майже 94,0% власних доходів загального фонду. Також Луценко відзначила, що зросли надходження по туристичному збору: «Туристичний збір займає невелику частку у доходах бюджету. Разом з тим, в зв’язку із запровадженням нового порядку нарахування туристичного збору, надходження у звітному періоді зросли майже в 5,7 рази». 

Видатки бюджету Вінницької міської ОТГ за звітний період склали 3,4 млрд грн, в тому числі по загальному фонду 2,65 млрд грн. Це забезпечило стабільне функціонування галузей бюджетної сфери, житлово-комунального господарства та міського транспорту.

«Характерною рисою видаткової частини бюджету є її соціальна спрямованість, що підтверджується досить високим відсотком видатків, які направляються на соціальний захист населення, соціальне забезпечення, утримання закладів соціально-культурної сфери. Пріоритетними при фінансуванні є захищені статті бюджету. Основними споживачами бюджетних коштів залишаються такі галузі як соціальний захист та освіта, на їх утримання направлено 1,437 млрд грн - 54% всіх видатків», - повідомила Наталія Луценко.


Теги: бюджет


Переглядів: 2648
Поширень: 1

Останні новини