З початку року у Вінниці вже виконано капітальний ремонт понад 28 тис. м кв доріг

За перші шість місяців в мікрорайонах з приватною забудовою на умовах співфінансування капітально відремонтовано дорожнє покриття 12 вулиць, збудовано понад 2,5 км мереж водопроводу та каналізації. Встановлено 165 світлодіодних світильників вуличного освітлення. Також проведено ремонт та облаштування 12 зупинок громадського транспорту. Модернізовано один трамвайний вагон, триває реконструкція ще одного. Про це сьогодні розповів директор департаменту економіки та інвестицій міської ради Віталій Погосян під час засідання виконкому.

У цьому році проводились роботи з ремонту і утримання вулиць та доріг міста. У І півріччі розпочато масштабний проект – реконструкцію вулиці  Замостянська, а саме, його першу чергу  –  від проспекту Коцюбинського до вул. Стеценка.  На його реалізацію залучені кошти Державного фонду регіонального розвитку.

Виконано капітальний ремонт покриття доріг загальною площею понад 28 тис. м кв. Завершено будівництво ІІ черги дороги на вул. Верхарна (ділянка від вулиці Некрасова до вулиці О. Довженка). Проводиться комплексний капітальний ремонт на вулиці Ващука (від вул. В.Порика до вул. Стельмаха), вулиці Гніванське шосе (від вул. Пирогова до межі міста).

Продовжено асфальтування доріг, будівництво мереж водопостачання та прокладання мережі каналізації в мікрорайонах приватної забудови.  На умовах співфінансування капітально відремонтовано дорожнє покриття 12 вулиць, збудовано понад 2,5 км мереж водопроводу та каналізації.

Проводилась реконструкція мереж зливової каналізації. Встановлено 165 світлодіодних світильників вуличного освітлення. Впорядковані зелені зони, місця загального користування. Встановлені нові топіари з рослин на проспекті Юності та у сквері біля Європейської площі.

В рамках виконаних ремонтних робіт влаштовано 84 пандуси, збудовано 1,42 км відокремлених велодоріжок. Станом на 1 липня в місті облаштовано 49,3 км велодоріжок.  Роботи з нанесення розмітки тривають. Також проведено ремонт та облаштування 12 зупинок громадського транспорту. Модернізовано один трамвайний вагон, триває реконструкція ще одного. Ведеться капітально-відновлювальний ремонт двох автобусів.

Проводились роботи з ремонту утримання житлового фонду. Виконано капітальний ремонт асфальтного покриття прибудинкових територій в 21 дворі. За програмою співфінансування утеплені фасади 4 будинків. Здійснювались заходи з енергоефективності в рамках Меморандуму про продовження співпраці з Урядом Швейцарії.

Тривало будівництво дитячих та спортивних майданчиків. В рамках програми «Безпечне місто» до системи відеоспостереження підключено ряд важливих соціальних об’єктів, зокрема 11 шкіл, 2 спортивних майданчики на території шкіл, місця загального користування та ін. 

В центрі уваги міської влади залишається підвищення рівня доступності надання адміністративних послуг. У звітному періоді в Центрі адміністративних послуг «Прозорий офіс» запроваджено електронний сервіс – мобільний додаток Connect Pro – для поліпшення розуміння осіб з порушеннями слуху;  проект «Мобільний кейс. Всі державні послуги в одній валізі».  

Тривали ремонтні роботи об’єктів сфери охорони здоров’я. Завершено капітальний ремонт приміщення центральної стерилізаційної та поточний ремонт рентген-кабінету в Центрі первинної медико-санітарної допомоги №4. Проводиться термомодернізація першого поверху будівлі пологового будинку міської лікарні «Центр матері та дитини»; капітальний ремонт приміщень першого корпусу інфекційного відділення міської клінічної лікарні №1. Розпочато реалізацію проекту з будівництва кардіологічного центру за фінансової підтримки Світового банку. Наразі триває підготовка будівельного майданчика, підведення інженерних мереж.   





Переглядів: 3116
Поширень: 0

Останні новини