Вінничани заборгували "Вінницяміськтеплоенерго" 89 млн.грн.

Станом на 29 листопада населення боргує понад 89 мільйонів гривень теплопостачальному підприємству. Наступного тижня вже почнуть формувати нові платіжки за спожиті послуги з централізованого опалення та гарячого водопостачання, які необхідно буде сплатити до 20 грудня відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України №630. Але ще на часі проблема з розрахунками за попередні місяці.

КП ВМР «Вінницяміськтеплоенерго» постійно проводить роботу з боржниками, але якщо споживач не сплачує борг добровільно, за справу береться юридично-договірна служба підприємства і далі підприємство працює в судовому порядку. Звертаємо увагу, рішення на стягнення заборгованості в примусовому порядку відповідно до законодавства може бути прийняте і без явки самого неплатника. Тож відповідальності за борги уникнути не вдасться.

Загалом боржник може потрапити під низку санкцій відповідно до чинного законодавства: штрафи, судовий і виконавчий збори, неможливість отримати субсидію, заборона виїзду за кордон та арешт майна, відключення будинків від послуги за борги, внесення до єдиного реєстру боржників.

Такі дії – вимушені, адже від рівня розрахунку споживачів за послуги залежить розрахунок підприємства за використані ресурси для надання послуг.

Вкотре нагадуємо: борги, які були накопичені за попередні періоди нікуди не зникнуть. Закликаємо всіх перевірити свої рахунки ще раз і якщо є несплачені поточні нарахування або ж існує накопичений борг за попередні періоди, обов’язково погасіть його!



Переглядів: 2640
Поширень: 0

Останні новини