У центрі міста 143 нацгвардійці присягнули на вірність Україні

30 листопада на Європейській площі у Вінниці новобранці національної гвардії України урочисто склали військову присягу служити на вірність Україні.

Урочисту Присягу приймав командир військової частини 3008 Національної гвардії України полковник Володимир Джула. Слід відмітити, цього дня військову присягу на вірність українському народу складали 143 новобранці, в тому числі 40 контрактників, з яких 20 дівчат. Прибули служити на Вінниччину новобранці з різних куточків України.

Під час урочистостей пам'ять загиблих військовослужбовців в зоні АТО і ООС вшанували хвилиною мовчання та поклали квіти до меморіалу.

Звертаючись до новобранців та всіх присутніх на урочистостях Володимир Джула зазначив: «Вітаю вас з нагоди урочистої події – складання військової присяги на вірність українському народу. Присяга військовослужбовця Національної гвардії України складається на все життя, є визначною і незабутньою подією і свідченням життєвого вибору. Дуже важливо, щоб кожен з вас запам’ятав цей день і усвідомив, що він бере дуже велику відповідальність на себе – з першу вчитися, а потім служити і захищати український народ. Сьогодні змінилося життя кожного з вас, такі слова, як честь і обов’язок набули нового значення. Бажаю, щоб ваші знання та уміння ви застосовували лише у мирний час, але переконаний, що при необхідності ви з гордістю і честю зробите все, щоб захистити наш український народ. Витримки вам, дорогі воїни, міцності, доброї вдачі та впевненості у власних силах, професійного зростання, міцного здоров’я, добробуту, злагоди, успішного виконання покладених завдань, а найголовніше миру нашій землі. Слава Україні!»

Привітав новобранців зі складанням військової присяги на вірність українському народу і голова обласної державної адміністрації Владислав Скальський«Сьогодні в цей урочистий день 143 новобранці складають присягу на вірність і служіння українському народу. Українська історія має багато прикладів військового подвигу і звитяги українських воїнів. Нажаль, вона також повна трагічних прикладів готовності українських вояків боронити до останнього свою Батьківщину. Тож дозвольте побажати вам бути гідними високої честі українського воїна і пам’ятати, що ви стоїте на захисті найкращої держави для кожного українця. Бажаю вам легкої служби і всім вам повернутися до своїх рідних в мирній Україні. Слава Україні!»

Окрім того, молоді військові продемонстрували свої військові навички з бойової підготовки, які були здобуті протягом місяця навчання до прийняття присяги. Зокрема, продемонстровано стройову підготовку і техніку рукопашного бою.

Сюрпризом цього дня стало освідчення декількох новобранців своїм коханим та пропозиція руки та серця, на які кожна з дівчат відповіли ствердним «так!».

Після завершення урочистої частини рідні і близькі мали змогу привітати молодих військових з такою важливою подією в їх житті та побажати успіхів у проходженні військової служби.




Переглядів: 3148
Поширень: 2

Останні новини