Платники єдиного податку 1 групи зможуть працювати без РРО

За інформацією ГУ ДПС у Вінницькій області, платники єдиного податку 1 групи працюватимуть без РРО. Решта представників мікробізнесу отримають безкоштовні програмні РРО від ДПС.

Зазначені новації встановлено змінами до Закону № 128-IX від 20.09.2019 «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» та інших законів України щодо детінізації розрахунків у сфері торгівлі та послуг (далі - Закон)..

Так,  Законом надано можливість використовувати спеціальні програми замість традиційних РРО. Таку програму можна буде встановити на смартфон чи на будь-який інший гаджет.

Разом із тим, п.2 пп.11 Закону передбачено, що «Контролюючий орган забезпечує безкоштовне програмне рішення для використання суб’єктом господарювання». Тобто, безкоштовним буде не тільки скачування самої програми, але і її обслуговування.

Звертаємо увагу платників, що дія вищезазначених законів не поширюється на фізичних осіб, які продають на ринку власні вживані речі або продукти власного підсобного господарства. Також під дію цих законів не підпадають платники єдиного податку, що належать до І групи, тобто ті, чий річний дохід не перевищує 300 тисяч гривень. Отож, вказаним категоріям громадян і приватних підприємців касові апарати після того, як нові правила застосування РРО наберуть чинності, застосовувати не потрібно.



Переглядів: 2036
Поширень: 0

Останні новини