У Вінниці презентували документальний фільм про Патріарха, який 18 років пробув у засланні

Прем’єра стрічки «Блаженніший» пройшла в кінотеатрі «Родина». Це другий фільм про Патріарха Йосифа Сліпого, який охоплює період його життя і служіння у «вільному світі» — від моменту звільнення з сибірської неволі у 1963 році до його смерті у 1984 році.

Перша картина «Справа «Рифи»» - це розповідь про репресії й насильну ліквідацію УГКЦ радянським режимом, а відтак про 17 років сибірської неволі Патріарха Йосифа.

Це спільна робота режисера Олени Мошинської та продюсера Павла Казанцева. Вони приїхали на прем’єру фільму до Вінниці.

Кажуть, робота над фільмами тривала чотири роки. За цей час зібрали унікальні відеоматеріали та фотографії у різних країнах світу, записали десятки інтерв’ю очевидців. Фільм розповідає про три ключові теми у служінні Патріарха: розвиток богословської освіти, відновлення і розвиток східного чернецтва та розбудову патріархату.

За словами режисера, стрічку не могли зробити коротшою за 2 години.

«Кожне інтерв’ю розкривало нову грань Йосифа Сліпого, нам важко було зупинитися. Ми не старалися прикрасити його історію життя. У стрічці показали різне ставлення до його особистості», - розповідає Ольга.

Після фільму глядачі мали можливість запитати авторів картини про процес створення документальної стрічки та ділились враженнями.

«Дві години часу пролетіли, як мить. Я вражена силою духу, незламною вірою та величчю постаті Патріарха Йосифа. Його безмежна любов до України та віра у перемогу над злом передається і глядачам. Є над чим подумати», - ділиться враженнями глядачка Галина Рибачук-Прач.



Переглядів: 3178
Поширень: 2

Останні новини