«Вінницькі павучки» плетуть семиметрове павутиння, яке рятує життя українським воїнам

Замість того, щоб розважатись на перервах, вінницькі старшокласники, як павучки, плетуть білосніжну маскувальну сітку для наших захисників.

Хенд-мейд подарунок від юних вінницьких волонтерів школи-гімназії №23 допоможе українським воїнам вуалювати зброю, техніку та бліндажі.

«Для бійців АТО буде ця сітка в пригоді, щоб накрити боєприпаси й інвентар, - розповідає волонтерка Ліза Сорочан, — Для виробу ми використовуємо білі бавовняні простирадла. Матеріал на павутиння діти зносять всією школою».

Одні учні розділяють тканину на смужки, інші роблять в них розрізи. І вже тисячі заготівок дівчатка-старшокласниці вплітають у спеціальну каркасну сітку.

Діти самі проявляють ініціативу та із задоволенням долучаються до роботи, каже заступник директора закладу Юлія Палькевич.

«Довжина готової сітки має бути 7 метрів на 2,40. Це вже не перша сітка, яку плетуть наші учні. Ми цим займаємось вже кілька років. Долучаємо усіх небайдужих: хлопці збили дерев’яну основу та натягували на неї сітку-каркас. А от вже дівчатка старшокласниці виплітають на перервах, уроках праці, на фізкультурі», - зазначає пані Юлія.

Після того, як маскувальна сітка буде готова, її, разом із передноворічними гостинцями, вінницькими волонтерами передадуть на передову.



Переглядів: 2914
Поширень: 6

Останні новини