У Вінниці шукатимуть інвестора для реконструкції аеровокзалу

Про це на своїй офіційній сторінці у мережі Фейсбук повідомив ВІнницький міський голова Сергій Моргунов.

"Сьогодні підписали меморандум про співробітництво між Вінницькою міською радою, КП "Аеропорт Вінниця" та Агенцією з питань підтримки державно-приватного партнерства».

Наша мета - знайти ефективного інвестора для реконструкції аеровокзалу. Наразі ми маємо приступити до першого етапу модернізації злітно-посадкової смуги аеродрому за рахунок державних інвестицій. Це дозволить підвищити якість послуг нашого аеропорту, сприятиме зростанню обсягів авіаперевезень, а це розвиток ділової і туристичної активності в регіоні. Агенція запропонувала Мінекономрозвитку включити вінницький аеропорт до переліку пріоритетних пропозицій у рамках державно-приватного партнерства. Тому ми зацікавлені в налагодженні співпраці з цією новою державною організацією, яка створена задля супроводження та промоції подібних проектів. Окрім того, Агенція тісно співпрацює з консультантами Міжнародної фінансової корпорації IFC - International Finance Corporation. І це важливий для нас досвід у новому напрямку, яким є державно-приватне партнерство.

Буде створена робоча група з представників профільних служб та аеропорту на чолі з заступником міського голови Андрієм Очеретним. І ми готові максимально взаємодіяти, щоб рухатися швидкими кроками у підготовці нашого проекту до реалізації", - написав С.Моргунов.




Переглядів: 3755
Поширень: 0

Останні новини