Допомогти дітям, граючи: у Вінниці влаштували благодійний екстрим-квест

Другий рік поспіль громадська організація «Вінниця Даун Синдром» влаштовує для активних колективів міста благодійну гру.

Цьогоріч у квесті взяли участь 7 активних та готових до екстремальних завдань команд. Це представники бізнесу, громадські організації та батьки маленьких сонячних вінничан.

За умовами інтелектуально-розважальної пригоди, учасникам потрібно було дістатись до місця призначення, вказаного у підказці та розгадати код або ребус, який знайшли.

«Гральна платформа контролюється віддалено, тобто ніхто не може вплинути на хід чи результат гри, — розповідає ініціаторка квесту Тетяна Гнатик, — Об’єкти, які ми відвідували за підказками, найрізноманітніші: учасники переходили від завдання до завдання почергово: виконав одне, тебе програма пропускає до наступного. Локації – різноманітні: бункер, ліс, ресторан, пам'ятник. На них ми здобували код (який потрібно було знайти чи розгадати). Дуже складно й одночасно цікаво було розгадувати шрифти: Брайля, азбуку Морзе, ребуси, дешифратори, дуже багато завдань на логіку. Командний мозок працював безперебійно 5 годин».

Втім, довелось попрацювати не лише інтелектуально, а й добряче поганяти. За гру кожна з команд пробігла 7-8 км, проїхали на машинах та велосипедах близько 100 км. Але воно того варто, кажуть гравці. Адже так не лише влаштували собі активний відпочинок, а й, в такий спосіб, підтримали малечу із синдромом Дауна. За умовами гри-квесту, команди платили благодійний внесок.

«Ця гра присвячена до Новорічних світ. Метою є подарувати гарні та теплі емоції всім учасникам, а також зібрати кошти, необхідні для підтримки та розвитку «сонячних діток». А ще частину грошей передадуть надзвичайно розумному та цілеспрямованому особливому хлопчику Артему Андрієнку, щоб здійснити його мрію: поїхати на міжнародний турнір з шахів. Творити добро легко! А з нами це весело та круто», - каже Тетяна.

Переможці — команда «The Best». До речі, її гравці – батьки, які виховують діток із синдромом Дауна.

Після змагань, учасники варили юшку і куліш на свіжому повітрі та ділились враженнями.



Переглядів: 2632
Поширень: 0

Останні новини