Вінницька обласна дитяча лікарня отримала сучасне обладнання

Cьогодні, 19 грудня, Вінницькій обласній дитячій лікарні передано сучасне устаткування – мобільну рентгенівську установку Ultra 100. Апарат придбано компанією «ДТЕК Енерго», що співпрацює з обласною державною адміністрацією в рамках соціального партнерства. Це надасть нові можливості медичному закладу, де щорічно лікується понад 16 тис. дітей Вінниччини, підвищити якість діагностики.

У заході взяли участь: голова обласної державної адміністрації Владислав Скальський, заступник голови ОДА Ігор Івасюк, директор Департаменту охорони здоров'я ОДА Людмила Грабович, депутат обласної Ради Людмила Головашич, а також директор з регіональної політики «ДТЕК Енерго» Тетяна Оверіна, директор ДТЕК Ладижинська ТЕС Ігор Снєгін, керівник напрямку співпраці з місцевими органами влади «ДТЕК Енерго» Віктор Дибаш.

З нагоди свята юних пацієнтів та їх батьків привітали з Днем Святого Миколая, новорічними та Різдвяними святами. Для них підготували святкову програму за участю творчих колективів МПМ «Зоря», а також новорічні подарунки.

«Я хотів би, щоб мрії кожного з вас здійснювались. – зауважив Владислав Скальський, звертаючись до дітей та батьків. – Вкрай важливо, щоб наші діти були здоровими, щасливими і завжди мали нагоду для усмішки. Це чи не основне завдання для дорослих. Дуже добре, коли є соціально відповідальний бізнес, представники якого усвідомлюють свою роль у досягненні цього завдання. Безперечно, головний індикатор медичних послуг – це якість, яку можна забезпечити у поєднанні двох компонентів: перший – це професіоналізм працівників медичної галузі, другий – відповідне технічне забезпечення».

Протягом 2019 року з метою оновлення матеріально-технічної бази закладу було придбано обладнання на суму 6,3 млн.грн., з них 1 870 тис.грн. - бюджет розвитку, 340 тис. грн. – благодійна допомога.

«Усі ви знаєте, що День Святого Миколая – це, у першу чергу, свято добра і людяності. Важливо, щоб усі відчули тепло та не почувалися самотніми. Я сподіваюся, що протягом цього року ви були чемними, але найголовніше, щоб ви якомога швидше одужали і завжди були здоровими», - зауважив головний лікар обласної дитячої лікарні Василь Паненко,  звертаючись до дітей.

За словами Василя Паненка, у 2019 році збільшилась кількість пролікованих дітей у медзакладі, порівняно із попереднім роком.

«Найважливіше для нас – це швидкість та якість лікування. Нам вдалося скоротити ліжко-день та досягти майже найкращого в Україні показника – 8,2. Для такого рівня лікарні це справді ідеальна цифра. Ще одним важливим індикатором роботи є показник летальності. Цьогоріч, як і попередні три роки, ми змогли знизити його наполовину. Якщо раніше цей показник становив 0,44, то  сьогодні – 0,26. Це означає, що врятовано майже 40 життів дітей», - зауважив головний лікар обласної дитячої лікарні. 

Привітала присутніх і директор з регіональної політики «ДТЕК Енерго» Тетяна Оверіна, подякувавши медичному персоналу за наполегливу і невтомну працю.

Під час святкового заходу обласній дитячій лікарні передано мобільну рентгенівську установку Ultra 100, придбану на умовах партнерських відносин.  Апарат призначений для проведення діагностики пацієнтам, які потребують обстеження безпосередньо в умовах будь-якого відділення та знаходяться у важкому стані (нетранспортабельні). Устаткування надасть можливість швидкого та зручного доступу до пацієнтів у будь-якому місці лікарні завдяки можливостям транспортування та простому управлінню системою.

Окрім того, її перевагою є зменшення  променевого  навантаження при обстеженні дітей.




Переглядів: 5003
Поширень: 1

Останні новини